27 / 04 / 2024

Memur ve emeklilere şok haber! Maaş zamları 15 Ocak tarihine yetişmeyecek mi?

Memur ve emeklilere şok haber! Maaş zamları 15 Ocak tarihine yetişmeyecek mi?

Asgari ücret zammının ardından geçtiğimiz haftalarda milyonlarca kişiyi ilgilendiren memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranları da belli oldu. Yeni yılın ilk ayında maaşları yüzde 30 zamlanan memur ve emekliler zamlı maaşlarını ne zaman alacaklarını merak ediyor.



Memur ve emekli maaşlarına yüzde 30 artış getiren, işverenlere ise 400 lira asgari ücret desteği sağlanmasını öngören kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kabul edildi. Söz konusu kanunla birlikte en düşük emekli aylığı 3 bin 500 liradan 5 bin 500 liraya yükseldi. 2023 yılından itibaren geçerli olmak üzere asgari ücret de önceki yıla göre yüzde 54,66 zamla 8 bin 506 TL'ye çıkarılmıştı.

Memur ve emeklilere şok haber! Maaş zamları 15 Ocak tarihine yetişmeyecek mi?

Ekonomim.com’dan Canan Sakarya’nın haberine göre, memur ve emekli ücretlerine maaş artışları getiren kanunun toplam maliyeti 300 milyar lira olarak hesaplandı.

2023 yılı için 8 bin 506 lira olarak tespit edilen asgari ücret için işverene destek kapsamında; yılın ilk 6 aylık döneminde işçi başına aylık 400 lira asgari ücret desteği sağlanacak. 1,7 milyon işveren ve 7,5 milyon çalışanın faydalanacağı asgari ücret desteğinin maliyeti ise yapılan hesaplamalara göre 17,1 milyar lirayı bulacak. Bu tutarın İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanacağı belirtiliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön