26 / 04 / 2024

Memur ve emekliye şok haber! 2023 zamları belli oldu!

Memur ve emekliye şok haber! 2023 zamları belli oldu!

2022 yılının ilk yarısında 7.5 oranında zam alan memurlar, ikinci yarıda ise yüzde 7 oranında zamlarına kavuşacak. Peki memurlar ve emeklilere 2023'de yüzde kaç zam yapılacak?



Memurlar, aylık yüzde 11,10 enflasyon ile memurlar ilk aydan itibaren enflasyon farkını almaya hak kazandı. 2022'nin ilk yarısı için yüzde 7,5, 2022'nin ikinci yarısı için yüzde 7 zam yapılacak. Aylık bazda enflasyon rakamı yüzde 7,5'in üzerine çıktı. Böylece memur ve memur emeklileri arasında şimdiden yüzde 3,6'lık bir enflasyon farkı oluştu.

İnternethabercom'da yer alan habere göre; Memur ve memur emeklisi maaşlarındaki hareketlilik Ocak ayı enflasyon oranını açıklanması ile birlikte başladı. Ocak ayı enflasyonunun aylık yüzde 11.10 gelmesiyle birlikte memurlar ilk aydan enflasyon farkı almaya hak kazandı.

2022 yılının ilk döneminde memurlara yüzde 5 oranında zam yapılması düşünülürken Cumhurbaşkanı kararı ile bu oran 7,5'e yükseltildi. Ocak ayı zamlı maaşlarına kavuşan memurlar,şimdi de 2023 yılında yapılacak olan zam oranlarını araştırmaya başladı. Peki 2023'de memurlar ne kadar maaş alacak? 2023 zam oranı belli oldu mu? 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön