24 / 04 / 2024

Memur ve emekliye şok haber! 2023 zamları belli oldu!

Memur ve emekliye şok haber! 2023 zamları belli oldu!

2022 yılının ilk yarısında 7.5 oranında zam alan memurlar, ikinci yarıda ise yüzde 7 oranında zamlarına kavuşacak. Peki memurlar ve emeklilere 2023'de yüzde kaç zam yapılacak?



2022 ve 2023 yılı zamları belli oldu

Milyonlarca memur 2022 yılında yapılacak olan zammı merakla bekliyordu. Alınan karar ile ilk 6 ayı için memurlara yüzde 5 zam yapılacaktı fakat daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu oranı yüzde 7.5’e yükseltildiğini açıkladı.

Memurlar ve memur emeklileri toplu sözleşmeden doğan sabit zam alacaklar. 2022'nin ilk yarısı için yüzde 7,5, 2022'nin ikinci yarısı için yüzde 7 zam yapılacak. 2023 yılının ilk 6 ayı için yüzde 8, ikinci 6 ayı için yüzde 6 artış yapılacak.

Memur ve emekliye şok haber! 2023 zamları belli oldu!

Enflasyon yüzde 7.5'i ilk aydan aştı

Aylık bazda enflasyon rakamı yüzde 7,5'in üzerine çıktı. Ocak ayında enflasyon aylık bazda yüzde 11,10 olarak gerçekleşmiş ve memur enflasyon farkı yüzde 3,6 oldu. Ancak memur ve memur emeklileri bu farkı Temmuz ayında alacakları maaşlarda fark olarak görecekler.

Enflasyon farkı, Ocak ve Haziran dönemlerinde TÜFE'deki aylık artışlarla hesaplandı. Önümüzdeki dönemde önümüzdeki 5 ayın aylık TÜFE'leri hesaplanacak ve memurların alacağı maaş farkı ortaya çıkacak.

Memur zamlarında şok! Enflasyon nasıl etkiledi?

Memur, sözleşmeli ve işçiye büyük Ağustos sürprizi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında açıkladı: Maaşlara ek zam geliyor!

Memur ve emekliye büyük müjde! 1000 liradan fazla yatacak!

Dolar ve euroda son rakamlar!

Kripto paralar çakılıyor: Bitcoin bir ayda 470 milyar dolar eridi!

Beklenen düşüş geliyor! Yatırımcılar zarar edeceksiniz!

2022'de emlakta ne prim yapacak? Ne prim yapmayacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön