25 / 04 / 2024

Memur ve emekliye yapılacak olan ek zam gündemde!

Memur ve emekliye yapılacak olan ek zam gündemde!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), bu hafta memur ve emekliye yapılacak olan ek zammı da kapsayan kanun teklifini yasalaştırmak için mesaisine bu hafta da devam edecek...



Meclis, memurlar ve emekliler için ek bir zam içeren yasa tasarısının yasalaşması için çalışmaya devam edecek. 18 Ocak Salı günü haftalık çalışma saatlerine başlayacak olan Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda, Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sisteminde Değişiklik Yapılmasına Dair 375 sayılı Kanunun görüşüleceği açıklandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; bu düzenleme ile 1 Ocak-30 Haziran 2022 dönemi için kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerine zam oranı yüzde 5'ten yüzde 7,5'e çıkarılacak. Geliri olanlar ve aylık ödemeleri olanlar için 1500 lira olarak öngörülen aylık asgari ödeme tutarı 2500 liraya çıkarılacak. Başkan, Türk lirası vadeli mevduat ve katılma hesaplarına ödenecek destek tutarını hesaplayarak destekten yararlanacak gerçek kişinin kapsamını belirlemeye, kesin hesap açılış tarihini ileri almaya veya 31'e kadar uzatmaya yetkili olacaktır. 

BOTAŞ, bölge ve iklim koşullarını dikkate alarak il veya bölge bazında kademeli doğal gaz satış fiyatı uygulayabilecektir. Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yüzde 25 olan devlet katkı payı oranı yüzde 30'a çıkarılacak.

Memur ve emekliye yapılacak olan ek zam gündemde!

Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi

Genel Kurul'da, Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifi'nin müzakerelerine de başlanması öngörülmektedir. Yönetmelik ile öğretmenlik mesleği, aday öğretmenlik döneminden sonra “öğretmen”, “uzman öğretmen” ve “başöğretmen” olmak üzere üç kariyer basamağına ayrılacak.

 

Uzman öğretmen veya başöğretmen unvanını alanlara her unvan için ayrı bir derece verilecektir. Uzman öğretmenlere ödenen eğitim tazminatı yüzde 20'den yüzde 60'a, müdürlere ödenen eğitim tazminatı yüzde 40'tan yüzde 120'ye çıkarılacak.

Birinci kademe kadroda görev yapan öğretmenlerin ek göstergeleri 3600'e çıkarılacak. Bu madde 15 Ocak 2023'te yürürlüğe girecek. TBMM Küresel İklim Değişikliği Araştırma Komisyonu raporunun da TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesi bekleniyor.

Emekli maaşlarında ek zamlar arttı! İşte kritik tarih!

Ek zam ve maaş zam farkları ile ilgili flaş açıklama!

Bitcoin'de 2022 yılında neler olacak?

Dolar/TL güne düşüşle başladı! İşte bugünkü dolar kuru!

2022'de emlakta ne prim yapacak? Ne prim yapmayacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön