18 / 04 / 2024

Beklenen düşüş geliyor! Yatırımcılar zarar edeceksiniz!

Beklenen düşüş geliyor! Yatırımcılar zarar edeceksiniz!

Döviz kuru ve altın fiyatlarındaki son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Altın ve dolarda yeni haftada düşüş yüzde 1'i geçti. Bu durum karşısında yatırımcılar altın fiyatları ne kadar? Dolar bugün kaç TL? sorularının cevaplarını araştırıyor...



Altın ve dolar yeni haftada yüzde 1 değer kaybetti. Altın gram fiyatı ve dolar için daha önce düşüş uyarısında bulunan İslam Memiş  yatırımcılar için çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Mynet'te yer alan habere göre; ons altın fiyatı Fed kararı sonrasında 1780 doların altına düştü. Altın gram fiyatı ise, 800 liradan, 767liraya kadar düştü. Çeyrek altın 1273 lira, Cumhuriyet altını da 5 bin 200 liradan satışa sunuluyor. Cuma günü düşüş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanışa göre yüzde 1 azalışla 13,5160'tan tamamladı.

Dolar/TL, yeni güne değer kaybıyla  13,32 seviyesine kadar geriledi. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 1,1 değer kaybederek 14,9080'den, sterlin/TL yüzde 1 düşüşle 17,9370 liradan satışa sunuluyor.

Beklenen düşüş geliyor! Yatırımcılar zarar edeceksiniz!

FED’İN SÖZLÜ YÖNLENDİRMELERİ SÜRÜYOR

Tahvil piyasalarında fiyatlamaya gelince, Fed'in Mart ayında faiz oranlarını 50 baz puan artırabileceği ihtimali güçlenmeye devam ederken, Fed üyeleri konuyla ilgili sözlü yönlendirmelerini sürdürüyor. Buna göre Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic hafta sonu Financial Times'a yaptığı açıklamada, enflasyon durumuna bağlı olarak Mart ayında faiz oranlarında martta 50 baz puanlık bir artışın mümkün olduğunu, art arda üç kez 25 baz puanlık faiz artışının başlayabileceğini belirtti.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön