23 / 04 / 2024

Menderes Türel: Boğaçayı projesi kente sahil alanı kazandıracak!

Menderes Türel: Boğaçayı projesi kente sahil alanı kazandıracak!

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Boğaçayı projesinin kente 100 kilometre daha sahil alanı kazandıracağını belirti.Türel 'Bana soruyorlar 'çılgın projeniz nedir' diye. İşte Boğaçayı projesi' dedi.



ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Boğaçayı projesinin kente 100 kilometre daha sahil alanı kazandıracağını belirterek, "Çok samimi ve iddialı söyjyorum, Kanal İstanbul projesi kadar önemli, hatta ondan daha çok konuşulacak bir projedir. Bana soruyorlar 'çılgın projeniz nedir' diye. İşte Boğaçayı projesi" dedi. 

ÎAŞKAN Menderes Türel, Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Demeği'nin kahvaltısına katıldı. 


Toplantıda yaptığı çalışmalar ve planladığı projeler hakkında bilgi veren Başkan Türel, yaptırdıkları bütün anketlerde kentin en önemli sorununun ulaşım çıktığına dikkat çekti. 



YIL DONDURUCUDA KALAN YOL 


İtalya'nın trafik sorununu çözebilmek için yeni yollar, kavşaklar yaptıklarım, yapmaya devam edeceklerini anlatan Başkan Türel, ağırlıklı olarak Konyaaltı bölgesindeki projeler üzerinde durdu. Konyaaltı Liman bölgesinden, Kepez üstündeki Korkuteli Kavşağı'na kadar uzanacak Batı Çevre Yolu'nun geçmişte CHP'li iki belediye arasında yaşanan imar planı meselesi nedeniyle 5 yıl ilerlemeden donup kaldığım belirten Menderes Türel, göreve gelir gelmez Konyaaltı Belediye Başkam ile meseleyi çözdüklerini söyledi. Kamulaştırmayla bu meselenin çözümüne gidilmesi halinde 35 milyon TL'lik bir kaynağın gerektiğine dikkat çeken Başkan Türel, "Şimdi hiç kamulaştırmaya gerek kalmadan o bölgedeki imar çalışmalarını yaptık" yorumunu yaptı. Önümüzdeki ay 1800 metrelik yolla ilgili imar planının meclise geleceğini anlatan Başkan Türel, "Çok hızlı bir şekilde onaylayacağız. Arkasından Konyaaltı Belediyesi de gereğini yapacak. Böylelikle Batı Çevre Yolu'yla ilgili Karayolları çalışmalarını hızlandıracak" diye konuştu. 

N ÇILGIN PROJE onyaaltı İlçesi'nden denize dökülen Boğaçayı'na ilişkin hazırlanan projenin ön sunumunun geçen hafta kendisine yapıldığım da anlatan Başkan Türel, "Ön projeyi gördüğümde tüylerim diken diken oldu. Muhteşem bir proje, Antalya'ya yakışan bir proje olacak" dedi. Boğaçayı'ııın Antalya'ya 40 kilometrelik bir sahil kazandıracağım hatırlatan Türel, "Çevresiyle birlikte Boğaçayı projesini tamamlayıp bitirdiğimizde göreceksiniz Antalya'ya yakışan bir proje olacak. Çok samimi ve iddialı söylüyorum Kanal İstanbul projesi kadar önemli, hatta ondan daha çok konuşulacak bir projedir. 

Bana soruyorlar 'Çılgın projeniz nedir' diye. İşte Boğaçayı projesi" diye konuştu. 


ONYAALTI SAHİL PROJESİ 


aryanttan Sarısu'ya kadar sahilde bir dünya projesi gerçekleştirmek istediklerini açıklayan Türel, "Allah'ın lütfetmiş olduğu bir güzelliği dünyaya takdim etmek zorundayız. İddialı bir projeyle inşallah uygulamaya geçeceğiz. Aralık ayının başı gibi Mimarlar Odası sonucu açıklayacak. Biz de o projeyi jüri tarafından karar verildikten soma paylaşacağız. Önümüzdeki seneye sahil bölümünü yetiştirebilir miyiz bakacağız. Tüm Konyaaltı'nı kapsayan bütüncül bir proje olacak. Projeyle beraber akvaryumun olduğu bölgedeki Kent Parkla ilgili de bir çalışma yapılacak. Orayı da yaşayan bir proje olarak ele alacağız. Belki Minicity'i başka bir yere taşımak gerekebilir" bilgisini verdi. 


SAHİL YOLUNDA TRAFİĞE SINIRLAMA 


Bu projeyle Konyaaltı sahil yolunun trafiğe kapatılacağını, sadece o bölgede yaşayanlar ve işyeri olanlar için araç trafiğine izin verilmesini istediklerini anlatan Türel, Konyaaltı Varyantım da Konyaaltı sahiliyle birleştireceklerini söyledi. 

Hedeflerinin sahili bu yaza hazırlamak olduğunu anlatan Türel, yetiştiremezler ise bu yılki gibi uygulamaya devam edileceğini söyledi. Başkan Türel, Konyaaltı'nda halkın ücretsiz kullanımına sunulan mallara zarar vermek için üzerlerine çıkıp tepinenler olduğunu da iddia etti. Geçmişte yürüyen merpenlere de kasıtlı olarak zarar verenler olduğunu anlatan Türel, "Bu sene sahil kısmım önümüzdeki yaza hazırlamak istiyoruz" dedi. 


5 YILDA FAZLALIK PERSONELE 470 MİLYON LİRA ÖDENMİŞ 


Geçmişte Antalya İl özel idaresinin 1 yıllık yatırım bütçesinin 10 milyon TL olduğuna dikkat çeken Başkan Türel, "Biz sadece 30 milyon lira köy yollan için harcadık. Biz bu kaynağı nereden buluyoruz. Açık söylüyorum. Finâns yönetimini bilirseniz kavnağı her zaman bulursunuz. 5 senede Antalya'da Büyükşehir Belediyesi'nin fazladan istihdam ettiği 4 bin personel için ödediği rakam 470 milyon TL. O kaynak Antalya'nın hizmetine ayrılsaydı, Antalya neredeyse yeniden inşa edilirdi. Eleman eksilttik, tehdit edildik. Gereğini yapıp tasarruf sağladık. 


Ben 600-700 milyon TL borç bırakmıştım. Şirketler dahil yeniden göreve geldiğimde 2 katrilyon (2 milyar lira) bir borçla karşılaştım. Seçimden önce 'en iyi ben yönetirim' deyip de gelince enkaz edebiyatı yapamazsınız" diye konuştu.

 

2015'DE ULAŞIM İÇİN 100 MİLYON LİRALIK KAYNAK 


2015 yılı bütçesinde yol yatırımları için 100 milyon TL'lik kaynak ayırdıklarım anlatan Türel, 9 bin 300 kilometrelik köy yolunu 5 yılda asfaltlayacaklarını söyledi. Yükün ağır olduğunu anlatan Türel, yoğun bir tempoyla çalışırken kimi zaman eşini ve evini de ihmal ettiğini anlattı. Şarampol Caddesi'nde halkın yüzde 65'inin trafiğe kapatılmasını istediğini anlatan Türel, soruları da yanıtladı. Türel Belek ve Aksu bölgesindeki su sporları ihalesine fiyatlar yüksek olduğu için katılım olmadığım, yeniden ihale edileceğini sözlerine ekledi. 


BEACHPARK'IN MUHABATI BİZ DEĞİLİZ


ABD'de yaşayan Antalyalı bir işadamının Tünektepe'de bir proje gerçekleştirmek istediğini de anlatan Türel'e, Beachpark'ta işletmesi olan bir işadamı belirsizlikten dolayı elektriklerin bile kesik olduğunu söyledi. Başkan Türel ise Beachpark'la ilgili muhatabın şu anda belediye olmadığım belirterek, "Biz göreve başlamadan önce Milli Emlak belediyeyle ilgili protokolü feshetmiş. Orada belediye yükümlülüklerini yerine getirseydi, bugün o bölgenin muhatabı Büyükşehir Belediyesi olacaktı. Şu anda bizim oradâ hiçbir hukuki hakkımız yok" dedi. 


Akdeniz'de Yeni Yüzyıl



Geri Dön