27 / 04 / 2024

Meram Aksinne Evleri Projesi başlıyor!

Meram Aksinne Evleri Projesi başlıyor!

Meram Belediyesi, kentsel değişim adına bir proje hayata geçirmek için kolları sıvadı.  Aksinne Evleri Projesi Meram’daki dönüşüm alanlarında, halkın uygun fiyat ve taksitlerle konut sahibi olmalarına katkı sağlayacak.



Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi kentsel değişim adına bir projeye daha imza atıyor. Belediye öncülüğünde başlatılan, Aksinne Evleri Projesi kapsamında Meram’daki dönüşüm alanlarında, halkın uygun fiyat ve taksitlerle konut sahibi olunabilecek.

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, belediyenin kentsel dönüşüm çalışmalarını ve bu çerçevede hayata geçirilecek olan Aksinne Evleri Projesi'ni tanıttı. 

Başkan Toru, Meram Belediyesi olarak değişim dönüşüm projeleri, imar planlama çalışmaları, kültürel yatırımlar, spor alanları, sosyal tesisler ve tümüyle Meram’ın ihtiyaç duyduğu tüm yatırımları yaklaşık 5 yıldır ekip ruhuyla ortaya koyduklarını söyledi.

Aksinne Evlerinin alt ve orta gelir grupları için hayata geçirildiğini anlatan Başkan Fatma Toru, belediye öncülüğünde kurulan kooperatifle piyasadaki güven sıkıntısının yaşanmadan ve hassasiyeti olan vatandaşların faize bulaşmadan rahatlıkla ev sahibi olabileceğini söyledi. Bu proje ile vatandaşlara uygun modeller ve çözümler sunulduğunu vurgulayan Başkan Toru, “Dönüşüm çalışmalarımızda bu modeli Küçük Aymanas Evleri ile başlattık. İkinci projemiz Aksinne Evleri orta ve alt gelir grubundaki vatandaşlarımız için düşünülmüş 846 dairelik dev bir proje. 2+1 ve 3+1, 147 metrekare ve 167 metrekare seçenekleri sunuluyor. Başvurular 30 Ekim tarihinde başlayıp 9 Kasım günü son bulacak. Fazla başvuru olması durumunda noter huzurunda kura çekilecek. Projede konutlar toplam 14 blok halinde olacak. Ticari alanlarımız ise 5 blok. Vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu market gibi temel ihtiyaçlarını karşılayabileceği her ayrıntı düşünüldü. 167 metrekarelik daireler, 35 bin TL peşin ve 2 bin 800 TL taksitlerle, 147 metrekarelik daireler ise 30 bin TL peşin ve 2 bin 400 TL taksitlerle satışa sunulacak. 12 Kasım günü kesin kayıtlar yapılacak ardından hemen akabinde temeli atılacak. Meram’da evi olsun isteyen herkesi bu projeye katılmaya davet ediyorum” açıklamasında bulundu.

Meram Belediyesi'nin her projede kendi çıtasını artırdığını açıklayan Başkan Toru, bundan sonra hayata geçecek Uluırmak Evleri'nin 2 bin 500 dairelik daha sonra ise yükselecek 4 bin 500 daire ile etaplar halinde Meram’da çevre ve yaşam kalitesini artıracağını söyledi.

Başkan Toru, “Aksinne, Küçük Aymanas gibi mahallelerde yaptığımız kentsel dönüşüm çalışmaları 5 bin 392 sayılı Belediye Kanunu kapsamında. Uluırmak Saka, Uluırmak Ali Hoca, Büyük Aymanas ve Şükran Mahallelerinde yapılan ise 6 bin 306 sayılı 'Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi' ile ilgili kanun. Meram’ın her tarafı aynı hizmeti neden alamıyor sorusunun yanıtı bu iki kanunda saklı. Alt yapısı olmayan mahalleler aynı kalitede hizmet alamıyor çünkü çoğu imarlı alan değil. Kadastro parseli var. Yaklaşık 5 yıldır vurguladığımız, Meram’ın gelişmesindeki en büyük tehdit buydu. İmar sorunlarını halletmek için sarf ettiğimiz büyük çaba bu nedenle idi. Bu sorunu aşabilme uğruna matematiksel kurgu yaptık ve bunda büyük ölçüde başarılı olduk. Bugün bu mahallelerde bu çalışmalarımızın sonuçlarını alıyoruz bir bir. Bugün bunların sonuçlarını alıyoruz. Önümüzdeki süreçte de Meram, bambaşka bir çehreye kavuşacak bu çaba sayesinde. Her büyük projemiz yapamayacaklar diyenlere cevabımız niteliğinde” diye konuştu.


Geri Dön