19 / 04 / 2024

Meram'a gıda sektöründe organize sanayi bölgesi kuruluyor!

Meram'a gıda sektöründe organize sanayi bölgesi kuruluyor!

Konya'nın Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, yerel ekonominin güçlendirilmesi için Meram'da gıda üzerine ihtisaslaşmış bir organize sanayi bölgesi kurulmasıyla ilgili gerekli planlamaları yaptıklarını söyledi.



30 Mart yerel seçimlerinden sonra Meram'ın temel sorunlarına neşter vurmak üzere imar planlarında yoğun bir revizyon çalışması yaptıklarına dikkat çeken Başkan Toru, "Toplam 43 milyon metrekarelik bir alanda, Meram'ın yaklaşık yüzde 40'ında imar planlaması yaptık. Tabii ki bizim açımızdan bu yeterli değildi. 

Çünkü Meram'ın mevcut potansiyeli ve dinamiklerini ortaya çıkaracak yeni çalışmaların yapılması gerekiyordu. İlçemizde yoğun bir iş gücümüz var. Bu iş gücümüz ağırlıklı olarak Meram'ın güney mahallelerinde ikamet ediyor. Biz bu potansiyelin Meram'ın çalışma hayatına kazandırılması ve yerel ekonominin güçlendirilmesiyle alakalı olarak bölgemize gıda sanayinin kazandırılması için bir takım çalışmalar yaptık. Konya'daki sivil toplum kuruluşları, odalar, sanayiciler, siyasiler ve bürokratlarla bir araya gelerek bununla ilgili bir konsorsiyum oluşturduk. Karaman Yolu ile Kaşınhanı bölgesi arasında kalan ve imarda mera arazisi vasfındaki toplam 7 milyon metrekarelik alanda gıda üzerine ihtisaslaşmış bir organize sanayi bölgesi kurulmasıyla ilgili Konya'da şu anda yapılan 1/100.000 ölçekli çevre düzeni nazım imar planlarında bir planlama yapıldı. Bununla ilgili bir öngörü var" dedi.


Takip Konya


Geri Dön