25 / 04 / 2024

Meram a organize sanayi

Meram a organize sanayi

Konya'nın Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, yerel ekonominin güçlendirilmesi için Meram'da gıda üzerine ihtisaslaşmış bir organize sanayi bölgesi kurulmasıyla ilgili gerekli planlamaları yaptıklarını söyledi.

TOKİ'den Konya Meram'a tam 280 yeni iş yeri geliyor!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Meram'da tam 280 yeni iş yeri inşa edecek.

Meram Belediyesi tam 80 konut inşa ettirecek! İhalesi 14 Eylül'de!

Konya İli Meram Belediye Başkanlığı, Meram Gödene Bölgesi'nde 80 konut inşa ettirecek. İşte detaylar...

Konya Şükran'da kentsel dönüşümün temelleri atılıyor!

Konya Meram'a bağlı Sahibata Mahallesi'nde kentsel dönüşümün ilk temelleri  atılıyor. Proje ile 6 bina yenilenecek. 

Bursa Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi yatırımlarla büyüyor!

Bursa'nın gelişim bölgesinde yer alan Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi son 10 yılda yatırımlarla sanayi alanında büyüme kaydetti. OSB'de faaliyet gösteren firma sayısı bu dönemde iki kat artış kaydetti. 

Konya Meram'da yeraltı otoparkı inşa ediliyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Meram'a yeraltı katlı otopark inşa ediliyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, söz konusu otoparkın inşaatını inceledi.

TOKİ'den Konya Meram'a 116 dükkan ve 182 ofis!

Konya İli, Meram İlçesi, Şükran Mahallesi, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 116 Adet Dükkan ve 182 Adet Ofis İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E. İHALE) ihalesi 22 Haziran 2020 tarihinde saat 14:00'de yapılacak.

Konya Meram'a millet bahçesi müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Konya Meram Millet Bahçesi projesinin ihalesini 27 Nisan'da tarihinde gerçekleştirecek.

Meram Belediyesi'nden emlak vergisi çağrısı!

2019 yılı Emlak Ve Çevre Temizlik Vergisi ikinci taksit ödemeleri için son tarih 2 Aralık 2019 olarak belirlendi. Meram Belediyesi de emlak vergileri ile ilgili olarak zamanınca ödeme çağrısı yaptı.

Konya Meram'a yeni spor tesisi müjdesi!

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş yaptığı açıklamada ‘Ağır Bakım Millet Bahçesi’nde yükselecek spor tesisleriyle Meram’ın sporseverler için adeta bir merkez haline geleceğini söyledi.                

Konya Meram Hacı Rafet Görey Cami açılıyor!

Meram Belediyesi tarafından inşa ettirilen ‘Hacı Rafet Görey Cami'nin açılışı bugün gerçekleştirilecek.

Meram Millet Bahçesi açıldı!

Meram Belediyesi tarafından hayata geçirilen Meram Millet Bahçesi'nin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirdi.

Çarşı Meram açıldı!

Meram Belediyesi tarafından inşa edilen ‘Çarşı Meram’ İş Merkezi muhteşem bir törenle açıldı.   

Konya Meram'ın yeni merkezi yıl sonunda açılacak!

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, Hatıp Caddesi üzerinde inşa edilen komplekste incelemelerde bulundu. Projenin yıl sonunda tamamlanması hedefleniyor. 

Meram a organize sanayi Haberi

Meram a organize sanayi

30 Mart yerel seçimlerinden sonra Meram'ın temel sorunlarına neşter vurmak üzere imar planlarında yoğun bir revizyon çalışması yaptıklarına dikkat çeken Başkan Toru, "Toplam 43 milyon metrekarelik bir alanda, Meram'ın yaklaşık yüzde 40'ında imar planlaması yaptık. Tabii ki bizim açımızdan bu yeterli değildi. 

Çünkü Meram'ın mevcut potansiyeli ve dinamiklerini ortaya çıkaracak yeni çalışmaların yapılması gerekiyordu. İlçemizde yoğun bir iş gücümüz var. Bu iş gücümüz ağırlıklı olarak Meram'ın güney mahallelerinde ikamet ediyor. Biz bu potansiyelin Meram'ın çalışma hayatına kazandırılması ve yerel ekonominin güçlendirilmesiyle alakalı olarak bölgemize gıda sanayinin kazandırılması için bir takım çalışmalar yaptık. Konya'daki sivil toplum kuruluşları, odalar, sanayiciler, siyasiler ve bürokratlarla bir araya gelerek bununla ilgili bir konsorsiyum oluşturduk. Karaman Yolu ile Kaşınhanı bölgesi arasında kalan ve imarda mera arazisi...