20 / 04 / 2024

Çarşı Meram açıldı!

Çarşı Meram açıldı!

Meram Belediyesi tarafından inşa edilen ‘Çarşı Meram’ İş Merkezi muhteşem bir törenle açıldı.   



 
Parklar, bahçeler ve yeşil alanlardan, kültürel yatırımlara ve spor tesislerine kadar gerçekleştirdiği insan merkezli yatırımlarıyla Meram’ı bir cazibe merkezi yapan Meram Belediyesi, bir büyük, önemli ve özel yatırımı daha inşa etti. Meram Belediyesi'nde yer alan habere göre, bölgenin önemli bir ihtiyacını karşılayacak ve yine bölgeye önemli bir hareketlilik kazandıracak olan ‘Çarşı Meram’ın açılışı muhteşem bir törenle yapıldı. Açılış törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Ak Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Milletvekilleri Halil Etyemez, Selman Özboyacı, Meram Kaymakamı Resul Çelik, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Selçuklu Belediye Başkan Vekili Faruk Ulular, AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular, AK Parti İl ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Meclis üyeleri, Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Ermiş, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Törenin açılış konuşmasını Meram Belediye Başkanı Fatma Toru yaptı. Toru: “Verdiğimiz sözleri yerine getirmiş olmanın verdiği huzurla karşınızdayız” sözleriyle konuşmasına başlayan Toru, iki hafta önce kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde “Fahrunnisa Hatun Kültür Merkezi” ve “Küçük Aymanas Evlerinin” temellerinin atıldığını hatırlattı. Açılışı yapılan ‘Çarşı Meram’ın bölgeye ciddi anlamda hareketlilik getireceğinin altını çizen Toru,  “Belediye binamız, Camimiz, meydanımız, çarşımız, önümüzdeki süreçte yapımı tamamlanacak Kaymakamlık binası ve Alışveriş Merkezimizle bölge tam anlamıyla bir cazibe merkezi haline gelecektir” dedi.

“4.5 YILDIR MERAMLA UYUDUM, MERAMLA UYANDIM”

“Başkanlık görevine geldiğim günden bu yana, hiçbir günüm, hiçbir gecem, tek bir saatim Meram’dan ayrı geçmedi. Uyurken Meram’la uyudum, Meram’la uyandım. Daha iyi daha güzel ne yapabiliriz hep onun çabası içinde olduk. Meram’da yaşayan insanımızın hayatını nasıl kolaylaştırabiliriz? Yada gelecektesi sorunlar için ne proje üretebiliriz? Peşinde olduk. İşte bugün bunun için bir önemli bir adım daha atıyoruz” diyen Fatma Toru, tüm bunları başarmak için ekip çalışmasının önemine vurgu yaptı ve kendilerinin bu başarıyı yakaladıklarını belirtti.

‘BELEDİYECİLİKTE ÇITAYI YÜKSELTTİK’

Ak Parti iktidarlarının gerek genelde gerekse yerelde tüm hizmetlerin çıtasını yükselttiğini dile getiren Başkan Toru, sadece fiziki çalışmalarda değil sosyo-kültürel çalışmalarda da büyük başarı yakaladıklarını söyledi. Vatandaşa dokunarak birlik ve beraberlik içinde çalışmalarına hızla devam ettiklerini söyleyen Fatma Toru, “Tüm mesaimizi vatandaşın beklentilerini en üst seviyede karşılamak için çabaliyoruz. Daha temiz, daha yeşil ve daha yüksek standartlarda bir Meram’ı elbirliği ile şekillendirdik. Meram bugün, geleceğe hazırdık. Meram, geleceğin parlayan yıldızı ve şehrin yüz akı olarak anılmaya devam edecektir. Asla yorgunluğa düşmeden her gün yeni bir heyecanla çıtayı daha yükseğe taşımaya gayret göstereceğiz” dedi.

 

‘ÇARŞI MERAM’LA MERAM EKONOMİSİNE YENİ BİR SOLUK GELDİ’

‘Çarşı Meram’ ın bölgede önemli bir eksikliği doldurduğunu belirten Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Cami ve bedestenlerin kültürümüzün önemli birer parçası dile getirdi ve bölgede bu birlikteliği gerçekleştirmeye çalıştıklarını söyledi. Toru sözlerini şu şekilde sürdürdü; “ Çarşılar önemli uygulama ve yaşama alanlarıdır. Dinamizminin ateşlendiği ekonominin yönlendirildiği yerlerdir. ‘Çarşı Meram’ da ticari hayatımıza yeni bir renk ve soluk getirecek. Ayrıca buradan bir büyük müjde daha vermek istiyorum. İlk olarak Cumhurbaşkanımızın dillendirdiği ‘Millet Kıraathanelerini’ Meram farakıyla projelendirdik. Özellikle görme engellilere yönelik önemli çalışmalarımız olacak. Buranın açılışını da önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğiz”  

‘YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRACAK BİR YATIRIM’

İş Merkezinin hayırlı olmasını dileyen Ak Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular’da konuşmasında bu çalışmaların ve projelerin önümüzdeki süreçte hızlanarak devam edeceğini belirtti. Meram Kaymakamı Resul Çelik de yaptığı konuşmada ‘Hızlı bir kentleşme yaşandığı günümüz dünyasında ihtiyaçların çeşitlendiğine şahidiz. Bu eserle insan ihtiyaçlarını karşılamada önemli bir adım atılmış, yaşam kalitesini artıracak önemli bir yatırım. Bu önemli yatırım için her zaman yerinde çözüm üreten Belediye Başkanımız Fatma Toru’ya teşekkür ediyorum” dedi.


 


Geri Dön