29 / 03 / 2024

Mercedes, Esenyurt'taki fabrikasında kapasite artırmak için onay aldı!

Mercedes, Esenyurt'taki fabrikasında kapasite artırmak için onay aldı!

İstanbul Esenyurt'taki fabrikasında kapasite artırmak için Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'nden ÇED raporu başvurusunda bulunan Mercedes için onay çıktı. Fabrikanın kapasitesi 4 bin 700'e, çalışanı da 3 bin 400'e çıkacak...



Mercedes, Esenyurt'taki fabrikasında kapasite artırmak için onay aldı. Bir yılda tamamlanacak fabrikanın kapasitesi 4 bin 700'e, çalışanı da 3 bin 400'e çıkacak. 


İstanbul Esenyurt'taki fabrikasında kapasite artırmak için Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'nden ÇED raporu başvurusunda bulunan Mercedes için onay çıktı. Fabrika alanı içerisindeki hizmet ve depolama binaları da üretim bandına eklenerek üretim kapasitesi artırılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kapasite artırımı için ÇED raporunun gerekli olmadığına karar verdi. Bu karar üzerine 2008'de yıllık araç üretimi 3 binden 4 bine çıkarılan Esenyurt'taki fabrikanın kapasitesi 4 bin 700'e çıkacak. Karoser binasının ambar kısmı kaldırılarak üretim bandına eklenecek. Çift vardiya ile üretim yapılan tesiste, 3 bin 200 olan personel sayısı da 3 bin 400'e çıkacak. Özel donanımlı şehiriçi ve şehirlerarası otobüs imalatı yapılan fabrikanın planları onaylandıktan sonra 12 ay içerisinde inşaat çalışmaları tamamlanacak. Yılda bin 919 adet otobüs ihraç eden fabrikanın kapasite artırmasıyla yurtiçi piyasada da satış rakamını yükseltmesi amaçlanıyor. 1986'da Aksaray'da kurulan kamyon fabrikasıyla 710 milyon euroluk yatırıma ulaşan Mercedes Benz Türk'te 4 bin 900 personel çalışıyor. 


OTOBÜS VE KAMYONDA LİDER

Şirket, Türkiye şehirlerarası otobüs pazarında yüzde 56.8'lik, 6 ton üzeri kamyon pazarında ise 37'lik pazar payıyla lider konumunda. Yılda 2 bin adet otobüs ve 2 bin 850 kamyon ihraç ediyor.



Zeynel Yaman/ Sabah 


Geri Dön