27 / 04 / 2024

Merkez Bankası açıkladı 135 milyar dolara dayandı

Merkez Bankası açıkladı 135 milyar dolara dayandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın açıkladığı son verilere göre kısa vadeli dış borç stoku geçen yıla göre yüzde 10 yükselerek 134 milyar doları aştı. Bankalar dışında diğer sektörlerin kısa vadeli dış borç stoku ise 49,5 milyar dolar oldu.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yaptığı son açıklamada Temmuz ayı 2022 dönemine ilişkin kısa vadeli dış borç istatistiklerini kamuoyuna duyurdu.

Bu rapora göre, kısa vadeli dış borç stoku, Temmuz ayında 2021 yılsonuna kıyasla yüzde 10,7 yükselerek 134,6 milyar dolar düzeyinde hesaplandı. Ayrıca bu dönemde, bankalar kaynaklı kısa vadeli dış borç stoku yüzde 7,6 yükselerek 55,3 milyar dolar, diğer sektörlerin kısa vadeli dış borç stoku ise yüzde 12,2 artarak 49,5 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti.

Bankaların yurt dışından kullandıkları kısa vadeli krediler toplamda, temmuz ayı için 2021 yılsonuna göre yüzde 2,8 düşüşle 10,7 milyar doları gördü.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön