25 / 04 / 2024

Merkez Bankası altın topluyor! Türkiye ilk sırada! Rekor rakam şimdi geldi

Merkez Bankası altın topluyor! Türkiye ilk sırada! Rekor rakam şimdi geldi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) altın toplamaya devam ediyor. Ağustos ayında altın rezervlerinin yükseldiğini paylaşan Merkez Bankası'ndan rekor rakam geldi...



DÜNYANIN EN BÜYÜK ALTIN ALICISI: TÜRKİYE CUMHURİYETİ MERKEZ  BANKASI

Dünya Altın Konseyi verilerine  bakıldığında bu yılın en büyük altın alıcısı merkez bankası olan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Ağustos ayında da altın alımlarını sürdürdü.

REKOR RAKAM...

Dünya altın Konseyinin merkez bankalarının altın rezervlerine yönelik tuttuğu verilere göre TCMB Ağustos ayında 9 ton altın daha edindi. Böylece TCMB'nin altın alımları yılbaşından bu yana 84 tona yükseldi. Toplam rezervler ise 478 tonla 2020 yılı ikinci çeyreğinden bu yana en yüksek seviyeye  çıkmış oldu.

 Merkez Bankası altın topluyor! Türkiye ilk sırada! Rekor rakam şimdi geldi

Öte yandan Ağustos ayında Özbekistan da altın rezervlerine 9 ton altın eklemesi yaptı.  Ülkenin yılbaşından bu yana edindiği altın miktarı ise 19 ton olarak kayıtlara geçti.

Merkez bankalarının geneline bakıldığında ise altın alımlarının Ağustos ayında yavaşladığı ortaya çıktı. Dünya Konseyinin verilerine göre, merkez bankaları Ağustos ayında da altında net alıcı tarafında olsa da bu dönemde alımlar 20 tona kadar geriledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön