28 / 03 / 2024

Merkez Bankası altın topluyor! Türkiye ilk sırada! Rekor rakam şimdi geldi

Merkez Bankası altın topluyor! Türkiye ilk sırada! Rekor rakam şimdi geldi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) altın toplamaya devam ediyor. Ağustos ayında altın rezervlerinin yükseldiğini paylaşan Merkez Bankası'ndan rekor rakam geldi...



TÜRKİYE CUMHUİYETİ MERKEZ BANKASI BİRİNCİ

Ağustos ayı itibariyle dünyada bu yıl en çok altın edinen merkez bankası TCMB  oldu. TCMB'yi Mısır, Irak, Hindistan ve Özbekistan merkez bankaları takip etti.

TCMB'nin haftalık verilerine bakıldığında Ağustos ayında altın rezervleri 41 milyar doların üzerini görürken, Eylül ayında 40 milyar dolar seviyesinin altına çekildi.

 Merkez Bankası altın topluyor! Türkiye ilk sırada! Rekor rakam şimdi geldi

RESMİ KAYILAR AÇIKLANDI

IMF'nin internet sitesinde yer alan verilere bakıldığında bir önceki ay 22,99 milyon ons olan rezervler ağustos ayı sonunda 23,17 milyon onsa yükseldi. Böylece 2021 yılı Mayıs ayındaki 23,22 milyon ons rakamından sonra en yüksek seviyeye ulaşılmış oldu. 

IMF kayıtlarında Türkiye'nin altın rezervi geçen senenin sonunda 21,15 milyon ons olarak görülüyor. Böylece bu yıl rezervlerde 2,02 milyon ons artış meydana gelmiş.

Zayıflayan dolar altına güç kazandırdı! Yatırımcılar derin bir nefes aldı

Sürpriz... Altında ibreler yeşile döndü! Elinde 1 gram bile altını olanlar çabuk bakın! 30 Eylül 2022 altın fiyatları

Elinde 1 dolar bile olanlar acil bakın! Öyle fırladı ki... Bugün yarın yeni rekor gelebilir

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön