25 / 04 / 2024

Merkez Bankası faiz artıracak mı? İşte dünyaca ünlü kuruluşların yorumları!

Merkez Bankası faiz artıracak mı? İşte dünyaca ünlü kuruluşların yorumları!

Merkez Bankası'nın faiz kararı merakla beklenirken yerli ve yabancı finans kuruluşları da tahminlerde bulunuyor. Kuruluşların tahminleri ağırlıklı olarak Merkez Bankası'nın 100 baz puan indirime gideceği yönünde oldu.



Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın faiz kararının ne yönde olacağı merakla bekleniyor. Yerli ve yabancı pek çok kuruluşun tahminlerinde ekseri olarak Merkez Bankası'nın faiz indirimine gideceği beklentisi mevcut.

 Anadolu Ajansı Finans anketine katılan 17 ekonomistten 10’u Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın politika faizini 100 baz puan indirmesini öngörüyor. Bloomberg HT Araştırma Birimi'nin anketine iştirak eden 16 kurumun medyan beklentisi de faizin 100 baz puan indirimle % 8 seviyesine inmesi yönünde. Amerika Birleşik Devletleri merkezli bankalar JP Morgan ve Morgan Stanley de Merkez Bankası'ndan faiz indirimi bekliyor.

Bloomberg HT Araştırma Birimi'nin anketine katılan 16 kurumun medyan beklentisi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) bu hafta politika faizini 100 baz puan indirimle yüzde 8'e indireceği yönünde oldu.

Merkez Bankası faiz artıracak mı? İşte dünyaca ünlü kuruluşların yorumları!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön