19 / 04 / 2024

Merkez Bankası faiz indirimi için 21 Haziran'da toplanacak!

Merkez Bankası faiz indirimi için 21 Haziran'da toplanacak!

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun 21 Haziran'da yapacağı toplantı merakla bekleniyor.İki ay içinde faizi 1 puan indiren yeni başkan Murat Çetinkaya'nın, bu hafta da üst bantta 0.25 ya da 0.50 puan indirim yapacağı belirtiliyor.



Uluslararası piyasalarda Brexit oylamasının takip edileceği bu hafta, içeride ise Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun 21 Haziran'da yapacağı toplantı merakla bekleniyor. Son üç toplantıda faiz koridorunun üst bandında 1.25 puanlık indirim gerçekleştirerek marjinal fonlama oranını yüzde 9.5 ile 27 ay sonra tek haneye indiren Merkez'in bu indirimlere devam etmesi bekleniyor. İki ay içinde faizi 1 puan indiren yeni başkan Murat Çetinkaya'nın, bu hafta da üst bantta 0.25 ya da 0.50 puan indirim yapacağı belirtiliyor.


Enflasyondaki düşüşün devam etmesi, Fed'in faiz artırmaması ve küresel oynaklıkların azalması Çetinkaya'nın elini güçlendiriyor. Morgan Stanley, istikrarlı TL ve son aylarda beklenenden düşük gelen enflasyonun desteğiyle Merkez'in faiz koridorunun üst bandını 50 baz puan indireceğini tahmin etti. Goldman Sachs'ın indirim tahmini ise 0.25 puan.


Sabah


Geri Dön