23 / 04 / 2024

Merkez Bankası faizi düşürecek mi, beklentiler ne yönde? Faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Merkez Bankası faizi düşürecek mi, beklentiler ne yönde? Faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üretim ve ihracatı önceleyen ekonomi programı dahilinde düşük faiz ısrarı nedeniyle yükselen enflasyona MB'nin faiz tepkisi vermeyeceği beklentisi korundu



Kimse bizden faizi artırmamızı beklemesin, bu iktidar faizi artırmayacaktır. Aksine faizi düşürmeye devam edeceğiz. Gelişmiş ülkelerin hiçbiri bu seviyede faizleri enflasyona göre olması gereken seviyelere çıartarak cari açık vermez, dolayısı ile devasa işsizlik sorunlarıyla karşı karşıya gelme riskine girmez, giremez. 

Benim derdim, bu ülkede yatırımcı birinci derecede kamu bankalarıyla, buna eğer özel sektör bankaları da dahil olursa özel sektör bankalarıyla da düşük faizle sağladığı kredi ile yatırıma girmesi. Mevcut yatırımlarını daha da geliştirmesi, bununla istihdam sağlayalım, bununla üretimi artıralım, bununla ihracatı daha da çok artıralım ve bununla büyümeyi sağlayalım. Bizim derdimiz tamamen bu. Bu oldukça işte işsizlik de bugün olduğu gibi daha da düşecektir.

Merkez Bankası faizi düşürecek mi, beklentiler ne yönde? Faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Dünya milli gelirinin yüzde 70’ini oluşturan devletlerin yaşadığı sorunlar doğal olarak herkesi etkiliyor. Çin ve Japonya’nın parasal genişlemeye ve faiz indirimine gitmelerinin, paralarına bilinçli olarak değer kaybettirmelerin sebebi bu fırtınadan kaçma çabasından başka bir şey değildir. Geride kalan 20 yıllık bir fiziki ve beşeri hazırlıkla bu sürece giren Türkiye ise fiyatlardaki fahiş artışların yol açtığı sıkıntılara rağmen kendi programıyla hedeflerine doğru ilerlemeyi sürdürüyor.

Türkiye’nin bütçe gerçekleşmeleri birçok alanda yaptığımız ciddi vergi indirimlerine ve enerji ödemelerinden kaynaklı bazı sapmalara rağmen gayet iyi düzeydedir. Türkiye’nin halihazırda sınırlı olan kaynaklarını doğrudan ücretlilere, istihdamı artıran sanayicilere, ihracatçılara, turizmcilere, yatırımcılara, esnaf ve sanatkarlara aktararak çok yönlü yararlar sağladık.

Editörün Notu: Bu haber 20 Haziran 2022, saat 18.09'da yazıldı. An itibariyle dolar kuru 17 lira 33 kuruş, euro 18 lira 24 kuruş, altının gramı ise bin 24 lira 13 kuruş değerindedir.

Kiracılar bu habere dikkat! Ev sahibi sizi tahliye edebilir!

Bilet fiyatları patladı, bayramda memleket hayal oldu!

Temmuz ayında asgari ücrete ara zamda yeni gelişme! Resmen açıklandı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön