26 / 04 / 2024

Merkez Bankası getiri eğrisine dikkat çekti!

Merkez Bankası getiri eğrisine dikkat çekti!

Merkez Bankası, geçtiğimiz hafta politika faizini sabit tutma kararı aldığı toplantının bugün yayımlanan özetlerinde getiri eğrisine dikkat çekti. İşte diğer detaylar...



Merkez Bankası, geçtiğimiz hafta politika faizini sabit tutma kararı aldığı toplantının bugün yayımlanan özetlerinde getiri eğrisine dikkat çekti.

Dünya Gazetesi'nin haberine göre; Uzun vadeli tahvil faizlerinin politika faizine yakınsadığının altını çizen TCMB, “Getiri eğrisinin para politikasının etkinliğini artıracak şekilde bütün vadelerde aşağı kaydığı izlenmektedir” yorumunu yaptı.

Akbank Yapı Kredi İş Bankası'ndan 100 bin lira belgesiz kredi! Anında hesaba yatırılıyor

Para Politikası Kurulu'nun 23 Haziran 2022'de düzenlenen toplantısı hakkında yayımlanan özette, tüketici fiyatlarının mayısta yüzde 2.98 yükseldiği ve yıllık enflasyonun yüzde 73.50'e kadar çıktığı anımsatıldı.

Tüketici yıllık enflasyonunda meydana gelen artışın alt gruplar geneline yayıldığı, bu gelişmeye en belirgin katkının temel mal ve hizmet gruplarından geldiği belirtilen özette, uluslararası emtia fiyatları, yurt içi enerji fiyatlarında yaşanan yükselmeler ve tedarik zincirinde süregelen aksamalar sonucunda üretici fiyatlarındaki artışın sürdüğü bildirildi.

İşte diğer detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön