19 / 04 / 2024

Merkez Bankası koridorları bu dedikodu ile çalkalanıyor! Dolarla ilgili korkunç senaryo

Merkez Bankası koridorları bu dedikodu ile çalkalanıyor! Dolarla ilgili korkunç senaryo

Merkez Bankası'nın dolar rezervleri hakkında ürküten bir iddia ortaya atıldı. Fed Finansal İstikrar Bölümü Ekonomisti Levent Altınoğlu, Merkez Bankası'nın TL'yi desteklemek için bankalardan yüklü miktarda döviz aldığını ve bu dövizleri ödemesi için yatırım gerektiğini belirtti.



Merkez Bankası hakkında ortaya atılan bir iddia, duyanları bir ürküttü. Henüz iddia aşamasında olan olaya göre Merkez Bankası TL'yi desteklemek adına çok sayıda doları piyasaya sürdü. Fakat bunların yetersiz kalmasıyla birlikte bankalardan borç alındı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön