19 / 04 / 2024

Merkez Bankası net rezervi açıkladı! Bakın kasada ne kadar var?

Merkez Bankası net rezervi açıkladı! Bakın kasada ne kadar var?

Bugün Merkez Bankası'ndan açıklanan verilere göre, TCMB’nin net uluslararası rezervleri geçen hafta yaklaşık 800 milyon dolar daha düşüş göstererek 7,4 milyar dolara kadar düştü.



Yüzde 73’ü geçen resmi enflasyona rağmen politika faizini yüzde 14’te tutmaya devam eden Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) rezervleri giderek azalıyor.

Bugün Merkez Bankası'ndan açıklanan verilere göre, TCMB’nin net uluslararası rezervleri geçen hafta yaklaşık 800 milyon dolar daha düşüş göstererek 7,4 milyar dolara kadar düştü. Bu rakam, geride kalan son 20 yılın en düşük seviyesi olarak saptandı.

Merkez Bankası net rezervi açıkladı! Bakın kasada ne kadar var?

Merkez Bankası'nın yurt içi ve yurt dışındaki bankalardan belirli bir süre için swap ile ödünç aldığı dövizler dışında ise net rezerv -53,8 milyar dolar oldu. Bu tutar geride kalan hafta -54 milyar dolardı.

Bankaların zorunlu karşılık olarak Merkez Bankası'nda tuttuğu dövizler de eklendiğinde brüt rezerv, 102,5 milyar dolar seviyelerinde bulunuyor..

Son 6 Ayda rekor örtülü satış


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön