18 / 04 / 2024

Swap

Swap

Bugün Merkez Bankası'ndan açıklanan verilere göre, TCMB’nin net uluslararası rezervleri geçen hafta yaklaşık 800 milyon dolar daha düşüş göstererek 7,4 milyar dolara kadar düştü.

İktidarın 17.30’a dayanan doları düşürmek için hazırladığı gizli planı Bloomberg deşifre etti! Dolarda neler oluyor

Dolar kuru 17.30 seviyesine gelince iktidarın ekonomi yönetiminden yeni hamle geleceği iddia ediliyor.

Merkez Bankası’nda swap hariç net rezerv eksi 51,2 milyar dolar!

Yeni ekonomi yönetiminin müdahale satışlarına son vermesi ile Merkez Bankası’nın rezervlerindeki erime tersine dönerken, swap (takas) yoluyla alınmış ödünç dövizler düşüldükten sonraki net rezerv düzeyinin eksi 51,2 milyar dolar olduğu belirlendi.

Merkez rezervlerinde şok eden hadise! Seçimden önce 9 milyar doları gördü

Merkez Bankası'nın rezervleri 14 Mayıs Genel Seçimlerinden önceki hafta 9 milyar dolarlık tarihi bir gerileme meydana geldi. Swap hariç kesin rezerv -57,8 milyar dolarla en aşağılara gelirken, kasadan altın satışı da devam etti.

Merkez Bankası'nın net rezervleri alarm seviyesinde

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası verilerine göre brüt rezervler 30 Eylül haftası itibariyle 3,8 milyar dolar düşüşle birlikte 107 milyar dolar oldu. Net rezervler ise aynı dönemde yatay bir görünümle birlikte 9,7 milyar dolarda kalırken, swap hariç net rezervler de rekor düşük seviyeye geriledi.

Swap ile Güney Kore'den gelen para Merkez Bankası hesabına geçti

Güney Kore swap anlaşmasının 780 milyon dolar karşılığı bölümü daha geçen hafta Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) hesaplarına aktarıldı.

Bu haber dolar yatırımcısını hayal kırıklığına uğratacak! İşte detaylar!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) rezervlerindeki yükseliş ivmesi devam ederken, bu yükseliş swap hariç net rezervlere ise sınırlı kaldı. İşte detaylar!

Bankalarda 55 milyar dolar riski Kimin cebinden çıkacak?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın açıkladığı verilere göre swap hariç net rezervler eksi 54,8 milyar dolardan eksi 55,4 milyar dolara geriledi. Rezervleri değerlendiren Bloomberg Intelligence analizlerine göre bankaların dış borcu ise 133 milyar doları buldu.

Ekonomist Tunç Şatıroğlu 'sakın inanmayın' dedi, dolara yatırım yapacakları uyardı!

Deneyimli ekonomist Tunç Şatıroğlu, doların düşürülmesi için Türkiye'ye yüklü bir swap girişi olacağına yönelik iddiaları yalanladı ve yatırımcılara uyarılarda bulundu.

Dolarla ilgili bomba Eylül iddiası! 'Bu rakamların artık esamesi okunmayacak göreceksiniz' açıklaması

Dolar yazı nasıl geçirecek, Eylül'de dolar kurunda beklenen gelişmeler ne, sıcak paraya ihtiyacı olan Türkiye önümüzdeki günlerde Katar ve Suudi Arabistan ile SWAP anlaşması imzalayacak. Öte yandan Türkiye'ye Ağustos'ta ciddi miktarda dolar gireceği iddia edilmişti.

Merkez Bankası'nın swap anlaşmaları 28 milyar dolara ulaştı!

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri merkez bankaları arasında imzalanan 5 milyar dolarlık swap anlaşması ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın toplam swap anlaşmalarının büyüklüğü 28 milyar dolara ulaştı.

Birleşik Arap Emirlikleri ile swap anlaşması imzalandı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ile Birleşik Arap Emirlikleri Merkez Bankası arasında 64 milyar liralık swap anlaşması yapıldı.

Türkiye'nin swap anlaşması için görüştüğü ülkeler belli oldu!

Reuters haber ajansı, Türkiye'nin swap anlaşması için birçok ülke ile görüşme halinde olduğunu ve Azerbaycan ile anlaşmaya yakın olduğunu bildirdi. Ankara'nın Malezya, Güney Kore, Rusya ve İngiltere'nin yanı sıra Asya'dan bazı ülkelerle de görüştüğü belirtildi.

Merkez Bankası 20 ton altın tutarında swap ihalesi açtı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 20 ton altın tutarında üç ay vadeli altın swap ihalesi açtı. Döviz Karşılığı Altın Swap Piyasası geçen Ekim ayında açılmıştı.

Londra swap piyasasında gecelik TL faizi yüzde 1400 seviyesinde!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığı'ndaki koltuk değişimi sonrasında Londra swap piyasasında gecelik TL faizi yüzde 1400'e kadar çıktı.

Swap Haberi

Swap

Yüzde 73’ü geçen resmi enflasyona rağmen politika faizini yüzde 14’te tutmaya devam eden Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) rezervleri giderek azalıyor.

Bugün Merkez Bankası'ndan açıklanan verilere göre, TCMB’nin net uluslararası rezervleri geçen hafta yaklaşık 800 milyon dolar daha düşüş göstererek 7,4 milyar dolara kadar düştü. Bu rakam, geride kalan son 20 yılın en düşük seviyesi olarak saptandı.

Merkez Bankası'nın yurt içi ve yurt dışındaki bankalardan belirli bir süre için swap ile ödünç aldığı dövizler dışında ise net rezerv -53,8 milyar dolar oldu. Bu tutar geride kalan hafta -54 milyar dolardı.

Bankaların zorunlu karşılık olarak Merkez Bankası'nda tuttuğu dövizler de eklendiğinde brüt rezerv, 102,5 milyar dolar seviyelerinde bulunuyor..

Son 6 Ayda rekor örtülü satış

Dünyanın önde gelen ülkelerinin merkez bankaları yükselen enflasyonu kontrol altına alabilmek için faiz...