25 / 04 / 2024

Merkez Bankası resmen duyurdu! Dolar tam tamına o rakamı görecek! İşte son dakika dolar/TL kuru...

Merkez Bankası resmen duyurdu! Dolar tam tamına o rakamı görecek! İşte son dakika dolar/TL kuru...

Son dakika dolar kuru vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Özellikle Amerika Merkez Bankası faiz kararı sonrasında gözler dolar kuruna çevrildi. Peki, dolar bugün ne kadar? Dolar yükselecek mi? İşte detaylar...



AMERİKA MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI SON GELİŞMELER!

Doların gidişatını belirleyecek olan ve piyasaların heyecanla beklediği Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı 1 Şubat tarihinde belli oldu. Karar beklentilere paralel olarak 25 baz puan olarak açıklandı. 

Karardan sonra gözler dolara sonrasında ise altına çevrildi. Dolar kuru yatay seyrine devam ederken, altın fiyatları ise yükselişe geçti. 

MERKEZ BANKASI RESMEN AÇIKLADI!

Merkez Bankası dolar için beklentisini duyurdu. Bazı uzmanlara göre doların 10 lira ve 40 lira olacağı öngörülüyor. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer doların 40 lira olacağını söylerken, bazı uzmanlar ise doların 10 TL bandında olacağını öngördü.

Ancak Merkez Bankası dolar için beklentisini duyurdu. Merkez Bankası'nın bir sene sonrası için dolar/TL kuru beklentisi 22,77 liradan 23,43 liraya yükseldi. Yıl sonu dolar kuru beklentisi ise 23,12 lira olarak kaydedildi.


Geri Dön