28 / 03 / 2024

Merkez Bankası'ndan flaş altın hamlesi!

Merkez Bankası'ndan flaş altın hamlesi!

Merkez Bankaları, altındaki yükselişe karşı harekete geçti. Başta TCBM olmak üzere dünya merkez bankaları, altın rezervlerini artırmak adına ellerinden gelen çabayı gösteriyor.



Altına dünya genelinde büyük bir rağbet var. Hal böyle olunca altın fiyatları da ciddi oranda yükseliyor. Altın fiyatlarını kontrol etmek isteyen merkez bankaları da olumsuz ihtimallerine karşın rezervlerini artırma yoluna gidiyor.

DÜNYA ALTIN KONSEYİ ARAŞTIRDI

Dünya Altın Konseyi tarafından yapılan araştırmaya göre merkez bankalarının önemli bir kısmı artan ekonomik risklere dair endişeler nedeniyle önümüzdeki 12 ay içinde altın rezervlerini artırmak istiyor. Bunun başlıca nedenlerinden birinin gelişmekte olan ülkelerin merkez bankalarının olası bir küresel finansal krize yönelik artan endişeleri olduğu değerlendirilirken anket katılımcılarının yüzde 25’inin rezervlerine daha fazla altın eklemek istediği görüldü.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön