19 / 04 / 2024

Merkez Bankası'ndan herkesi şaşırtan "dolar" hesabı!

Merkez Bankası'ndan herkesi şaşırtan

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın Başkanı Şahap Kavcıoğlu dikkat çekici tespitlerine bir tanesini daha ekledi.



Türk Lirası sürekli değer kaybederken, siyasi endişelerle gerekli para politikası tepkisini vermekten kaçınan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB),  yaklaşık 16 aydır Başkanlığını yürüten Şahap Kavcıoğlu dikkat çekici tespitlerine bir tanesini daha ekledi.

Sözcü'den Mehtap Özcan Ertürk imzalı habere göre Kavcıoğlu, senenin 3. Enflasyon Raporu toplantısında döviz kurunun enflasyona önceki dönemlerdeki gibi bir yansımasının olmadığını ifade ederken, “Son 10 günü çıkardığımızda son bir ayda en az değer kaybeden para birimi TL” dedi.

Halbuki TL, bu yıl son 10 gününü bir tarafa bıraksak bile en çok değer kaybeden gelişen ülke parası olarak negatif olarak ayrışıyor.

Merkez Bankası ndan herkesi şaşırtan "dolar" hesabı!

 19 Mart 2021 tarihinde MB Başkanlığı'na atandığında 7.26 lira olan dolar kuru, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın çağrıları ile faiz indirim operasyonunun başlatıldığı 23 Eylül 2021'de 8.65 lira seviyesinde idi.

Sene sonuna kadar devam eden faiz indirimleri 20 Aralık'ta yeni bir kur şokuna sebep olurken dolar 18.36 lira ile tarihi zirvesini gördü. Ardından Kur Korumalı Mevduat (KKM)  hesaplarının devreye alınması ile döviz talebinin önüne bir süre geçilebildi ancak KKM'nin de etkisi ancak 6 ay sürdü.

60 MİLYAR DOLAR


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön