24 / 04 / 2024

şahap kavcıoğlu

şahap kavcıoğlu

Türkiye'de hastane, yol ve bir takım çevre projelerine destek sağlayan Avrupa Yatırım Bankası'nın Başkanı, İstanbul'da Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve MB Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile görüşerek ekonomi politikasıyla ilgili endişelerini aktardığını açıkladı

Merkez Bankası piyasayı 80 milyar lira fonladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası repo ihalesiyle piyasaya yaklaşık 80 milyar Türk Lirası verdi. İhaleye 118 milyar 680 milyon Türk Lirası teklif geldiği öğrenildi. Ayrıca Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, İslam ülkelerine milli paralarla ticaret çağrısında bulundu.

Reuters'tan flaş haber: "Türkiye, ekonomide köklü önlemlere gidiyor"

Reuters, Türkiye'de seçim tarihi yaklaşırken AK Parti hükümetinin ekonomide değişime gideceği iddiasında bulundu.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’ndan sanayicilere uyarı: Hepinizin listesi elimizde

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, sanayicilere sert uyarıda bulundu. Kavcıoğlu, “Hepinizin listesi elimizde var" dedi. İşte detaylar!

Merkez Bankası'ndan herkesi şaşırtan "dolar" hesabı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın Başkanı Şahap Kavcıoğlu dikkat çekici tespitlerine bir tanesini daha ekledi.

TCMB Başkanı Kavcıoğlu'ndan kritik 2022 açıklaması! Gıda fiyatları ne olacak?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, 2022 yılına ait üçüncü enflasyon raporunu gerçekleştirdiği toplantıda açıkladı.

Merkez Bankası’nın enflasyon raporu toplantısının ne zaman yapılacağı belli oldu!

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun, "Enflasyon Raporu 2022-III"ün tanıtımı amacıyla düzenleyeceği bilgilendirme toplantısının tarihi belli oldu. İşte detaylar...

BDDK Başkanı Şahap Kavcıoğlu Kimdir?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanlığına atanan Şahap Kavcıoğlu Kimdir? Daha önce görevlerde bulundu? İşte detaylar!

Merkez Bankası faiz kararı bugün açıklanıyor! Altın ve dolar yatırımcısının gözü bu kararda!

Merkez Bankası Mayıs faiz kararı bugün saat 14:00'da Şahap Kavcıoğlu başkanlığında  açıklanacak.  Altın ve dolar yatırımcısının gözü bu kararda! Merkez Bankası faiz kararı öncesi altın ve dolar ne kadar?

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu: ‘Stratejimiz tüm unsurlarıyla uygulanmaya devam edecek’

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu Merkez Bankası’nın adımlarına yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Kavcıoğlu, “Merkez Bankası, fiyat istikrarının kalıcı ve sürdürülebilir bir biçimse kurumsallaşması için Liralaşma Stratejisi’ni tüm öğeleriyle beraber uygulamaya devam edecek” dedi

Merkez Bankası, ‘Liralaşma Stratejisi’ne tam gaz devam edecek! Dolarizasyona geçit yok!

Merkez Bankası, ‘Finansal İstikrar Raporu’ ile gelecek dönemde Türk Lirası’nın seyrine ilişkin önemli ipuçları verdi. Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, finansal sistemde TL’nin payını artırmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Merkez Bankası Başkanı’ndan dolarda ‘Kapalıçarşı kuru’ iddiasına çok tartışılacak yanıt!

​​​​​​​Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu Kapalıçarşı ve Merkez Bankası dolar kuru arasındaki farka ilişkin birtakım açıklamada bulunarak, "İkili kur sistemi diye bir durum yok. Kapalıçarşı her zaman Merkez Bankası kurunun bir miktar üzerindedir" dedi.

Son dakika Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! İşte Nisan 2023 TCMB faiz kararı!

 Nisan 2023 TCMB toplantısı Şahap Kavcıoğlu Başkanlığı'nda gerçekleşti. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı belli oldu. İşte Nisan 2023  TCMB faiz kararı!

Bakan açıkladı! Alışverişlerde artık yeni dönem!

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, alışverişlerde yeni bir dönemin başladığını duyurdu. İşte detaylar!

Alışverişlerde yeni dönem başlıyor! Merkez Bankası açıkladı: Karekod uygulaması tamam

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Merkez Bankası Genel Kurulu Toplantısı'nda konuştu ve yeni gelişmelerden bahsetti. Kavcıoğlu alışverişlerde yeni bir dönemin başladığının altını çizdi ve "FAST sisteminin alışverişte kullanımını sağlamak için karekod kurulumunu bitirdik" ifadelerini kullandı.

Merkez Bankasıyla ilgili flaş dolar gelişmesi yaşandı

Suudi Arabistan Turizm Bakanı ve Suudi Arabistan Kalkınma Fonu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmed Al Khateeb ile Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu arasında önemli bir anlaşma yapıldı.

Merkez Bankası'nın 30 milyar liralık bağışının kaynağı belli oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Merkez Bankası'nın 30 milyar liralık bağış yapacağını açıkladı. İşte tüm detaylar...

Merkez Bankası beklenen tarihi açıkladı! Yılın ilk çeyreğinde pilot uygulamalar başlıyor!

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu bugün yılın ilk Enflasyon Raporu’nu açıkladı. Ardından uzun zamandır beklenen ve merak edilen konular ile ilgili son gelişmeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Doların 25 TL olması isteniliyordu! Merkez Bankası resmen açıkladı! Görenler hayrete düştü

İhracatçılar tarafından dolar kurunun 24-25 TL  seviyesinde olması isteniyordu. Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile bu konuda bir görüşme yapıldı. Merkez Bankası resmen kararını açıkladı! Görenler hayrete düştü!

Herkesin merak ettiği soruyu TCMB Başkanı Kavcıoğlu duyurdu! İşte 2023 yılı için enflasyon tahmini!

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu hem yatırımcıları hem de sokaktaki vatandaşı çok yakından ilgilendiren 2023 tahminini duyurdu. Peki bu konuda en yetkili isim olan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı’nın açıklamasına göre bu sene Türkiye’de enflasyon ne kadar olacak?

şahap kavcıoğlu Haberi

şahap kavcıoğlu

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Odile Renaud-Basso, Türk yetkilerle yaptığı görüşmelerde Türkiye'nin uyguladığı ekonomi politikasıyla ilgili endişelerini aktardı. İstanbul’da Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile görüşmeler yapan Odile Renaud-Basso, bu görüşmelerin ardından Reuters'a yaptığı açıklamada Türkiye'nin para politikasına eleştirerek bu politikasının yüksek düzeyde enflasyon yarattığını ve uzun vadeli yatırım için uygun ortam yaratmadığı konusundaki kaygılarını ilettiğini belirterek cari borçların ödenmesinde yaşanabilecek sorunlara işaret ettiğini bildirdi.

Euronews'da yer alan habere göre Türkiye'nin para politikasını eleştiren Odile Renaud-Basso, bu politikanın yüksek enflasyona neden olduğunu ve uzun vadeli yatırım için uygun ortam sağlamadığı yönündeki soru işaretlerini ilettiğini kaydetti. Merkez Bankası'nın faiz indirim politikasıyla ilgili olarak "oldukça aykırı " değerlendirmesine bulunan EBRD...