27 / 04 / 2024

İstanbul'da kritik görüşme! 'Faiz politikası yatırım için uygun değil'

İstanbul'da kritik görüşme! 'Faiz politikası yatırım için uygun değil'

Türkiye'de hastane, yol ve bir takım çevre projelerine destek sağlayan Avrupa Yatırım Bankası'nın Başkanı, İstanbul'da Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve MB Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile görüşerek ekonomi politikasıyla ilgili endişelerini aktardığını açıkladı



Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Odile Renaud-Basso, Türk yetkilerle yaptığı görüşmelerde Türkiye'nin uyguladığı ekonomi politikasıyla ilgili endişelerini aktardı. İstanbul’da Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile görüşmeler yapan Odile Renaud-Basso, bu görüşmelerin ardından Reuters'a yaptığı açıklamada Türkiye'nin para politikasına eleştirerek bu politikasının yüksek düzeyde enflasyon yarattığını ve uzun vadeli yatırım için uygun ortam yaratmadığı konusundaki kaygılarını ilettiğini belirterek cari borçların ödenmesinde yaşanabilecek sorunlara işaret ettiğini bildirdi.

Euronews'da yer alan habere göre Türkiye'nin para politikasını eleştiren Odile Renaud-Basso, bu politikanın yüksek enflasyona neden olduğunu ve uzun vadeli yatırım için uygun ortam sağlamadığı yönündeki soru işaretlerini ilettiğini kaydetti. Merkez Bankası'nın faiz indirim politikasıyla ilgili olarak "oldukça aykırı " değerlendirmesine bulunan EBRD Başkanı, bu politikanın işe yarayıp yaramayacağı konusunda net bir bilgiye sahip olmadığını ancak enflasyon beklentilerinin sabitlenmesi ve istikrarlı bir yatırım ortamı yaratılmasında zorluklara neden olduğunu ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön