29 / 03 / 2024

Merkez Bankası piyasayı 80 milyar lira fonladı

Merkez Bankası piyasayı 80 milyar lira fonladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası repo ihalesiyle piyasaya yaklaşık 80 milyar Türk Lirası verdi. İhaleye 118 milyar 680 milyon Türk Lirası teklif geldiği öğrenildi. Ayrıca Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, İslam ülkelerine milli paralarla ticaret çağrısında bulundu.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), miktar yöntemiyle düzenlediği 05 Ekim 2022 vade tarihli son repo ihalesi ile piyasaya tam 79 milyar 999 milyon 999 bin 981 Türk Lirası fonladı.

İhaleye 118 milyar 680 milyon Türk Lirası teklif geldi.

İhalede basit faiz yüzde 12,00 olarak belirlenirken, bileşik faiz ise yüzde 12,73 olarak hesaplandı.

MERKEZ BANKASI BAŞKANI ŞAHAP KAVCIOĞLU’NDAN ÇAĞRI

Öte yandan İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi’nin Merkez Bankaları Forumu toplantısı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu ise İslam ülkelerine yaptığı çağrıda milli paralarla ticaret önerisinde bulundu. 
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön