26 / 04 / 2024

Alışverişlerde yeni dönem başlıyor! Merkez Bankası açıkladı: Karekod uygulaması tamam

Alışverişlerde yeni dönem başlıyor! Merkez Bankası açıkladı: Karekod uygulaması tamam

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Merkez Bankası Genel Kurulu Toplantısı'nda konuştu ve yeni gelişmelerden bahsetti. Kavcıoğlu alışverişlerde yeni bir dönemin başladığının altını çizdi ve "FAST sisteminin alışverişte kullanımını sağlamak için karekod kurulumunu bitirdik" ifadelerini kullandı.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, TCMB 2022 senesine ait 91'inci Hesap Dönemi Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda son dakika açıklamalarında bulundu. Genel Kurulun açılışında bir sunum yapan Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, enflasyonun genel görünümünde iyileşme olduğunu söyledi ve 2022 senesinin ikinci yarısından sonra ana eğilimde kademeli normalleşmenin başladığını belirtti.

ALIŞVERİŞLERDE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR!

Kavcıoğlu alışverişlerde yeni bir dönemin başladığı sözlerine eklerken, "FAST sisteminin alışverişte kullanımını sağlamak için karekod kurulumunu tamamladık" ifadelerini kullandı. 

Liralaşma stratejisinin enflasyonda kalıcı iyileşmeye sebebiyet vereceğini söyleyen Merkez Bankası Başkanı , “İlerleyen dönemde liralaşma stratejisi kapsamında uygulanan politika bileşimi, sağlıklı kredi büyümesi kanalıyla finansal istikrarı ve finansman maliyeti kanalıyla potansiyel üretimi desteklemeyi sürdürecektir. Arz talep dengesine de olumlu katkı sağlayacaktır. Bu sayede  enflasyon tahminlerinde ve fiyatlama davranışlarında iyileşmeyle enflasyonda kalıcı düşüş olacaktır” diye konuştu.

Kavcıoğlu konuşmasının başında, "2022 yılında pandeminin olumsuz etkileri henüz tam olarak ortadan kalkmamışken, yakın coğrafyamızda meydana gelen Rusya-Ukrayna Savaşı sebebiyle arz kısıtları tekrar belirginleşmiş; başta enerji olmak üzere küresel emtia ve gıda fiyatlarında hızlı yükselişler olmuştur. Savaş sonucunda ortaya çıkan jeopolitik belirsizliklerin yanı sıra pandemi sonrası devam eden arz-talep dengesizlikleri enflasyonun küresel ölçekte hızla yükselerek tarihin en yüksek seviyelerine çıkmasına sebep olmuştur" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü: 

"2022 yılında küresel arz şoklarına ve Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle olumsuz jeopolitik gelişmelere rağmen Türkiye ekonomisi kesintisiz olarak büyümeyi sürdürmüştür.


Geri Dön