26 / 04 / 2024

Merkez Bankası'nın kararından sonra flaş gelişme, doları olanlar gece sevinçten uyuyamayacak

Merkez Bankası'nın kararından sonra flaş gelişme, doları olanlar gece sevinçten uyuyamayacak

Merkez Bankası'nın faizleri sabit tutma kararının ardından Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's flaş bir kararı imza attı. Moody's enflasyon beklentisini yüzde 52,1'e yükseltti.



Merkez Bankası'nın politika faizini sabit tutmasının yankıları devam ediyor. Bankanın kararının ardından Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Mart ayında yüzde 35 olarak öngördüğü 2022 yılı sonu enflasyon beklentisini yüzde 52,1'e yükseltti. Doların yükselmesi bekleniyor.

Merkez Bankası'nın politika faiziyle ilgili verdiği karar, kulislerde bekleniyordu. Ancak kararın nasıl bir etki yaratacağı kulislerde pek tahmin edilen bir detay değildi. Merkez Bankası'nın bu kararından kısa bir süre sonra dünyanın en önemli kredi derecelendirme kurluşları arasında yer alan Moody's flaş bir hamleye imza attı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön