28 / 03 / 2024

Mermer fabrikası Panasonic güneş panelleri ile kendi enerjisini üretecek!

Mermer fabrikası Panasonic güneş panelleri ile kendi enerjisini üretecek!

Panasonic HIT güneş panelleri ve 1,2 milyon euro tutarındaki yatırımla kurulan “Türkiye’nin en büyük çatı üstü güneş santrali” 500 kilovatsaat enerji üreterek Mercan Mermer Fabrikası’nın enerji ihtiyacının yarısını karşılayacak




Panasonic HIT güneş panelleri ile kendi enerjisini üreten ve Türkiye’nin en büyük güneş santrali olma özelliğini taşıyacak projenin kurulumuna başlandı. Toplam maliyeti yaklaşık 1,2 milyon euro tutarındaki proje kapsamında Burdur’daki Mercan Mermer Fabrikası’na konuşlandırılacak 2.120 adet Panasonic HIT N235 güneş panel modülü yüksek verim ve sıcak iklimlere mükemmel uyum sağlama becerileriyle Mercan Mermer Fabrikası’nın yıllık enerji ihtiyacının yarısını karşılayacak. Panasonic HIT N235 modüllerinin ürettiği enerji saf olması ve salınım yapmamasıyla tüm dünyada tercih ediliyor. Tamamlandığında Türkiye’nin en büyük çatı üstü güneş santralini oluşturacak proje, 500 kilovatsaat enerji üretecek. Böylelikle Mercan Mermer Fabrikası’nın yıllık enerji ihtiyacının yarısı, güneş enerjisi ile karşılanmış olacak.


Panasonic HIT N235 modüllerinin ürettiği enerji, saf olması ve salınım yapmamasıyla tüm dünyada tercih ediliyor. Fotovolkaik teknolojiye sahip HIT (dahili ince tabakalı farklı bağlantı noktası) hücre teknolojisi önceki HIT modüllerine kıyasla yüzde 21,6 oranında daha fazla hücre verimi sunuyor. Modüllerin yeni tasarımı sayesinde elektrik kayıpları da eski modüllere kıyasla çok daha yüksek oranda engellenmiş oluyor.


 Star


Geri Dön