26 / 04 / 2024

Mersin ACB My World Resort Hotel 31.9 milyon TL'ye icradan satışta!

Mersin ACB My World Resort Hotel 31.9 milyon TL'ye icradan satışta!

Erdemli İcra Dairesi, Mersin'in Erdemli ilçesinde bulunan ACB My World Resort Hotel satışa çıktı. 10 bin 74 metrekare arazi üzerinde bulunan otelin satış bedeli 31 milyon 975 bin 500 TL olarak belirlendi.



Erdemli İcra Dairesi tarafından Mersin'in Erdemli ilçesinde bulunan ACB My World Resort Hotel 31 milyon 975 bin 500 TL'ye satışa çıktı.

T.C.ERDEMLİ İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Mersin İl, Erdemli İlçe, 75 Ada, 56 Parsel, Tömük Mahalle, Sarıbeyli Mevkii, Betonarme Otel Binası ve Arsası; keşif günü yerinde yapılan incelemelere göre; 10.074,00 metrekare arazi üzerine kurulu bir otel olduğu görülmüştür. İlgili belediyesindeki projesine göre bu yapının fiziki özelliklerinden şöyle bahsedilebilir: Bahse konu parselde yapılmış olan 3 bloktan A blok olarak bahsedilen yapı zemin+9 katlıdır. Bu bina içerisinde 192 yataklı 92 adet oda ve 24 yataklı 8 adet süit oda bulunmaktadır. Bu blokta zemin katta diskotek, çamaşırhane, dinlenme odaları, spor salonu, otelin elektrik ve havalandırma ekipman odaları bulunmaktadır. Yine bu blokta birinci katta ise gazino-lokanta salonu ile otel mutfağı bulunmaktadır. Normal katlarında otel odaları bulunmakla beraber, en üst katta İse gece kulübü olarak projesinde belirtilmiş çok amaçlı salon bulunmaktadır. Bahse konu parselde yapılmış olan 3 bloktan B blok olarak bahsedilen yapı zemin+8 katlıdır. Bu bina içerisinde 108 yataklı 54 oda bulunmaktadır. Bu bloğun zemin katında otel lobisi ve çeşitli acenteler için yapılmış olan dükkan benzeri alanlar bulunmaktadır. Bu bloğun birinci katında ise kahvaltı salonu ve personel yemekhanesi bulunmaktadır. Yine normal katlarında ise otel odaları bulunmaktadır. Bahse konu parselde yapılmış olan 3 bloktan C blok (Motel Bloğu) olarak bahsedilen yapı ise iki katlı olup, otel odalarından müteşekkildir. Bu blokta ise 36 yataklı 18 adet oda bulunmaktadır. Genel olarak bakıldığında bahse konu parsel denize çok yakın bir noktada olup, yazlık sitelerin yoğun olduğu bîr bölgededir. Yine parsel İçerisinde otel müşterilerinin kullanabilmesi için açık havuz bulunmaktadır. Bloklar asansörlü olup, peyzaj çalışmaları tamdır. Ancak keşif günü görüldüğü üzere, parsel içerisinde bulunan yapıların tamamı genel tadilata girmiş durumdadır, İlgili belediyesinde herhangi bir tadilat proje dosyası bulunmadığından dolayı, mevcut onaylı projesine göre ve tadilat durumuna göre kıymet takdiri yapılacaktır. Yine onaylı dosyasında bulunan inşaat ruhsatına göre toplam 11.243,00 metrekare brüt alana sahiptir.

Adresi : Tömük Mah. 215 Sok. No: 36A - 36B ACB Otel Erdemli Mersin-Erdemli /MERSİN

İmar Durumu : 1/1000 Ölçekli uygulama imar planında tercihli turizm alanı olarak belirtilmiş olup, verilmiş ruhsat dışında ilave kat ve yapı yapılamaz

Kıymeti : 31.975.500,00 TL
KDV Oranı : Yüzde 18
Kaydındaki Şerhler : Erdemli 2. Asliye Hukuk Mahkemesinin 08/11/2016 tarih ve 2016/687 Esas sayılı dosyasından davalıdır. (Detaylar dosyasında ve tapu kaydında mevcuttur. )
1. Satış Günü : 24/01/2019 günü 11:00 - 11:05 arası
2. Satış Günü : 19/02/2019 günü 11:00 - 11:05 arası
Satış Yeri : Erdemli Belediye Başkanlığı Kat:4 Nikah ve Konferans Salonu Erdemli MERSİN

Mersin ACB My World Resort Hotel 31.9 milyon TL ye icradan satışta!

Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin yüzde 50'sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin yüzde 50'sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin yüzde 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133'üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Bu satış ilanının tapuda adresi bulunmayan ve/veya tapuda kayıtlı adreslerinde bulunamayan ve adli tebligatı iade edilen ilgililere tebligat yerine geçeceği,

7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2018/271 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.14/11/2018
 


Geri Dön