26 / 04 / 2024

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

TOKİ, Mersin'in Akdeniz ilçesinde toplu konut inşaatı için çalışmalara başladı. Proje dairende 415 dairenin yıkımına başlandı.



Mersin'in Akdeniz ilçesindeki Barış Mahallesi'nde, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılacak 415 Konut için yıkım çalışmalarına başlandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  TOKİ  ve Akdeniz Belediyesinin mahalle sakinleriyle yaptığı görüşmelerin sonrasında Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında iş makineleriyle eski evlerin yıkımı yapıldı. Çalışmaları inceleme gerçekleştiren Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Muhammet Gültak, gazetecilere, projenin ilk olarak geçen yıl Çay Mahallesi'nde başlatıldığını, 416 konutluk çalışmada dairelerin teslimine sene sonunda başlanmasının hedeflendiğini açıkladı. Barış Mahallesi'ndeki 415 konutluk çalışmada da vatandaşların yüzde 87'siyle arsa bazında uzlaşma sağlandığını söyleyen Gültak, tapu devirlerinde de yüzde 62'ye ulaşıldığını dile getirdi. 

Mersin Akdeniz de kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Gültak, anlaşılan vatandaşlara tapu devirlerinin sonrasında kira bedellerinin ödenmeye başlandığını belirterek, "Burada yaklaşık 415 konut olacak. Bunların bir kısmı 2+1, bir kısmı da 3+1 olarak inşa edilecek. 70 metrekareden 105 metrekareye kadar alanı olan dairelerden bahsediyoruz. 45 dükkan olacak. Cami, kreş, kültür merkezi gibi yaşam alanları olacak." dedi.

Mersin Akdeniz de kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

İlçede büyük bir değişimin meydana geldiğini söyleyen Gültak, "Akdeniz'de artık değişim başladı. Umarım bu değişim tüm şehri kapsayacaktır. Bu alanda, modern bir şehircilik anlayışının her şeyini göreceksiniz. Yolların, caddelerin mevsimsel şartlara uygun olduğunu göreceksiniz. Otopark, park ve sportif alanlar, çocukların rahatlıkla oynayabileceği alanlar olacak. Burada çok güzel bir alan oluşacak. Bu da hem mahalleye hem Akdeniz'in marka değerinde artış sağlayacak." diye konuştu.Gültak, Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi'ni ilçedeki farklı mahallerde de sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Mersin Akdeniz kentsel dönüşüm projesi yıl sonuna kadar teslim edilecek!


Geri Dön