20 / 04 / 2024

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden mimari projelere destek!

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden mimari projelere destek!

Belediye tarafından başvuru sahiplerine ücretsiz verilecek ve uygulaması denetlenecek olan bu projelerin, yapılacak inşaatlarda özel proje uygulanmak istenmesi durumunda ise yürürlükteki mevzuat uyarınca ilçe belediyesi tarafından onaylanacağı belirtildi.



Mersin Büyükşehir Belediyesi, köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde ilçe belediyelerin talep etmeleri halinde, ticari amaç taşımayan yapılar için yörenin geleneksel, kültürel ve mimari özelliklerine uygun tip mimari projelere destek verecek ve yaptırabileceğini bildirdi. 


Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı yaptığı açıklamada, 6360 sayılı yasanın 13. maddesinde; ilçe belediyelerinin talep etmeleri halinde büyükşehir belediyeleri bu kanuna göre, tüzel kişiliği kaldırılarak mahalleye dönüşen köylerde yapılacak ticari amaç taşımayan yapılar için yürürlükteki imar mevzuatı doğrultusunda yörenin geleneksel, kültürel ve mimari özelliklerine uygun tip mimari projeler yapabileceğini Mimari projenin uygulanacağı alan sınırının belirlenmesinde ilgili ilçe belediyelerin yetkili olduğunun belirtildiği açıklamada, mimari projeler doğrultusunda ilgili belediye tarafından, gerekli mühendislik projelerinin yapılabileceği ya da yaptırılabileceği ifade edildi. 


Yapılan açıklamada aynca, ilgili belediye tarafından başvuru sahiplerine ücretsiz verilecek ve uygulaması denetlenecek olan bu projelerin, yapılacak inşaatlarda özel proje uygulanmak istenmesi durumunda ise yürürlükteki mevzuat uyarınca ilçe belediyesi tarafından onaylanacağı belirtildi. 


Hakimiyet


Geri Dön