16 / 04 / 2024

Mersin Millet Bahçesi 200 günde tamamlanacak!

Mersin Millet Bahçesi 200 günde tamamlanacak!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından içerisinde millet kıraathanesinin de bulunacağı Mersin Millet Bahçesi'nin ihalesi düzenlendi. İhaleyi alan firmanın projeyi 200 günde tamamlaması planlanıyor.



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından içerisinde millet kıraathanesinin bulunacağı Mersin Millet Bahçesi 46 bin 500 metrekare alanda kurulacak. İhalesi düzenlenen projenin 200 günde tamamlanması planlanıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Türkiye'nin tüm illerinde hayata geçirilmeye başlanan ve şehirlerin çehresini değiştiren millet bahçeleri projelerinin ihaleleri hızla yapılıyor. Mersinli vatandaşları daha çok yeşille buluşturacak millet bahçesinin ihalesi düzenlendi. 

47 firmanın katıldığı ihalede, değerlendirme sürecinin ardından ihaleyi alan firma açıklanacak. Firmanın projeyi 200 günde tamamlaması planlanıyor. Projenin içerisinde sosyal donatı alanları, yeşili, millet kıraathanesi, yürüyüş parkurları, dinlenme ve piknik alanları yer alacak.

Mersin Millet Bahçesi, konumu itibarıyla şehrin merkezinde yer alıp denize komşu olacak. Bu yönüyle vatandaşlar, yeşille mavinin buluştuğu alanda sosyal aktivitelerini yapabilecek. Millet bahçesinin kuzey bölümünde aktif alanlar, renk ve koku bahçeleri ve kafeteryalar bulunacak. 

Mersin Millet Bahçesi projesinde, çocukların bitki yetiştirebileceği, toprağın değerini öğrenebileceği, etkinliklerin ve eğitimlerin yapılacağı 1147 metrekarelik tarım bahçesi olacak. Toplam 251 metrekare çocuk oyun alanının olacağı millet bahçesinde, çok amaçlı etkinlik alanları 2 bin 840 metrekare olacak. 999 metrekarelik yürüme yolunun bulunacağı alanda amfi, sahne ve otopark yer alacak.


Geri Dön