24 / 04 / 2024

Mersin Pozcu'ya kentsel dönüşüm geliyor!

Mersin Pozcu'ya kentsel dönüşüm geliyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mart ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yenişehir Belediye Başkanı Genç Pozcu'da kentsel dönüşüm uygulanması için girişimde bulunduklarını söyledi.



Yenişehir Belediye Başkanı Genç Pozcu'da kentsel dönüşüm uygulanması için girişimde bulunduklarını söyledi. 


Mersin Büyükşehir Belediyesi Mart ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Plan/Bütçe görüşmeleri sırasında söz alan Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç Pozcu'daki çarpık yerleşime ve trafik sorununa dikkat çekti. 


Özellikle sokakların dar olmasında kaynaklı araç geçişlerinin zor olduğunu araçların kimi yerlerde kaldırımlara park edildiğini dile getirdi. Pozcu'daki mevcut durumun gecekondu sorunundan daha büyük bir sorun olduğunu kaydeden Genç, konuyla ilgili gerekli girişimlerde bulunduklarının ve bir an önce olumlu cevap beklediklerinin altını çizdi. 


Mersin'e iki yeni kardeş şehir Mersin'e güney Afrika ve Moğolistan'dan iki yeni kardeş şehir geliyor. 

Meclis toplantısında Güney Afrika Cumhuriyeti'ndeki Durban ve Moğolistan'ın Bayan Ülgi ilgi şehirleri ile kardeş şehir anlaşması imzalanması kararlaştırıldı. Karara göre oluşturulacak komisyonlar aracılığı ile söz konusu kentlerle 'Kardeş Şehir' protokolü imzalanacak. 


Geri Dön