26 / 04 / 2024

Mersin raylı sistem projelerinde son durum ne?

Mersin raylı sistem projelerinde son durum ne?

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin'in metro yatırımları ile ilgili açıklama yaptı.



Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin'in geride kalan 9 ayını değerlendirdi ve belediyenin projelerini anlattı. 

Vahap Seçer, 2020 yılı içerisinde ilk kazmayı vuracakları metro projesinin sadece bir ulaşım projesi olmadığını, şehri dönüştürecek, değiştirecek büyük bir proje olarak değerlendirdiklerini belirtti. 

Belediye kreşleri hayata geçiyor


Belediyenin ilk kreşini birkaç gün içinde hizmete alacaklarını dile getiren Başkan Seçer, bu kreşlerden birinin Yaş Meyve Sebze Toptancı Hali’nde, birinin de Halkkent Mahallesi’ndeki Engelsiz Yaşam Merkezi bünyesinde açılacağını söyledi. Başkan Seçer, Macit Özcan Spor Tesisleri’nde açtıkları 60 yataklı kız yurdunun da Milli Eğitim Müdürlüğü’nün onayından sonra öğrenci kabulüne başlayacağını, bu yurtta kırsal kesimde yaşayan sporcu kız öğrencilerin barınacağını belirtti.

“Metro bir çağdaşlaşma projesi”

Geçtiğimiz günlerde ihalesine çıkılan Metro projesi hakkında da konuşan Başkan Seçer, “Toplu taşıma önemli. Metro demek sadece bir toplu taşıma projesi değil. Bir anlamda kenti dönüştüren bir proje. Bir sosyal proje olarak da düşünülebilir, bir medeniyet projesi olarak da düşünülebilir. Çünkü modern kent, çağdaş kent oranının her anlamda gelişmesi anlamına gelir. İlk faz doğu-batı arasında Mezitli-Gar arasında. Daha sonra da ikinci ve üçüncü faz yapılacak. Biz geldiğimizde önceki yönetimin bir projesi vardı ama biz o projeyi uygun görmedik. Onun üzerinde bazı çalışmalar yaptık. Bu yeni projelerimizle devam edeceğiz. Şu anda da ilk fazın, 13.4 kilometre yeraltı raylı sistemin ihalesine girdik” dedi.


Geri Dön