19 / 04 / 2024

Mersin Silifke'de kamulaştırma yapılacak!

Mersin Silifke'de kamulaştırma yapılacak!

Silifke Belediyesi, 2016'nın ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut başkanlığında toplanan Ocak ayı meclisinde Turgut, yeni yılın tüm insanlığa, ülkeye ve ilçeye güzellikler getirmesini diledi.



Silifke Belediye Meclisi, Ocak ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut başkanlığında bir araya gelen Belediye Meclisi, 11 maddelik toplantı gündemini görüşerek, karara bağladı. Tek oturumda tamamlanan mecliste gündem maddelerine geçilmeden önce MHP, CHP ve Ak Parti grubunun önergeleri meclise sunuldu. Mecliste bir önceki toplantıya ait tutanaklar, okunup onaylanırken, İmar Komisyonundan gelen evraklar görüşüldü. Daha sonra Plan ve Proje Müdürlüğünden gelen evraklar görüşüldü. 2016 yılında yapılacak kamulaştırmalar için Belediye Encümeni ve Belediye Başkanına yetki verilirken, sözleşmeli personellerin 2016 yılı ücretleri belirlendi. 43. Uluslararası Kültür Haftası Komitesi belirlenirken, etkinlikleri için belediye başkanına yetki verildi. Meclis Denetim Komisyonu üye seçiminin de yapıldığı meclis, dilek ve temenniler ile son buldu. 

Mecliste gizli oy yöntemiyle Denetim Komisyonu'na: CHP grubundan Mehmet Ali Akça ve Mîhri Pelin Levent, Ak Parti Grubundan Olgun Öztürk, MHP grubundan ise Mustafa Göktaş ve Sedat Yeğiner oylama sonucu denetim komisyonu üyeliğine seçildiler. 


Haberci 



Haber Hakimiyet'te şu şekilde yer aldı;


Silifke Belediyesi, 2016'nın ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut başkanlığında toplanan Ocak ayı meclisinde Turgut, yeni yılın tüm insanlığa, ülkeye ve ilçeye güzellikler getirmesini diledi. 


Silifke Belediye Meclisi, Ocak ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut başkanlığında bir araya gelen Belediye Meclisi, 11 maddelik toplantı gündemini görüşerek, karara bağladı. Belediyeden yapılan açıklamaya göre; tek oturumda tamamlanan mecliste gündem maddelerine geçilmeden önce MHP, CHP ve Ak Parti grubunun önergeleri meclise sunuldu. Silifke Belediyesi'nin Ocak ayı meclisinde karara bağlanan gündem maddeleri ise şöyle; 'Bir önceki toplantıya ait olan 7 Aralık 2015 tarihli tutanağın, okunup oylanması. İmar Komisyonundan gelecek evrakların görüşülmesi. Plan ve Proje Müdürlüğünden gelecek evrakların görüşülmesi. 2016 yılında yapılacak kamulaştırmalar için, Belediye Encümeni ve Belediye Başkanına yetki verilmesi. Emlak ve İstimlâk Müdürlüğünden gelen evrakların görüşülmesi. Sözleşmeli personellerin 2016 yılı ücretlerinin belirlenmesi. 43. Uluslararası Kültür Haftası Komitesinin belirlenmesi. 43. Uluslar arası Kültür Haftası Etkinlikleri için Belediye Başkanına yetki verilmesi. Meclis Denetim Komisyonu üye seçimi. Silifke Kent Konseyi Başkanlığından gelen yazılar hakkında bilgi verilmesi. Dilek ve Temenniler bölümünden oluştu. 


"YENİ YIL HUZUR GETİRSİN"

Mecliste gizli oy yöntemiyle Denetim Komisyonu Üyeleri de seçildi. CHP grubundan Mehmet Ali Akça ve Mihri Pelin Levent, Ak Parti Grubundan Olgun Öztürk, MHP grubundan ise Mustafa Göktaş ve Sedat Yeğiner oylama sonucu denetim komisyonu üyeliğine seçildiler. 

2016 yılının Ocak Ayı Meclis Toplantısı tek oturumla sona erdi. Yeni yıl ile ilgili bütünleştirici mesajlar veren Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, ilçeyi yönetenler olarak herkesin sorumluluğu olduğunu ve görevleri en iyi şekliyle yerine getirmek için çalıştıklarını ifade etti. Turgut, dilek ve temenniler bölümünde bu yıl 43. 'sü düzenlenecek olan Kültür Haftası etkinlikleriyle ilgili olarak da meclis üyelerinin fikrini aldı. 


Hakimiyet 


Geri Dön