19 / 04 / 2024

Mersin Tarsus'a yeni özel okul!

Mersin Tarsus'a yeni özel okul!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus’ta hayata geçirilen özel bir okulun açılış törenine katıldı.



Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus’ta hayata geçirilen özel bir okulun açılış törenine katıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Seçer açılışta yaptığı konuşmasında, “Halkımızın bizden beklentisi olan çağdaş eğitime yönelik her türlü katkıyı Merin Büyükşehir Belediye Başkanınız olarak vermeye de hazırım ve bu yolda önemli çalışmalar yapacağım” dedi.

Yapılan törene, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Vali Yardımcısı Abdülhamit Erguvan, Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, Mersin İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Basri Uçar, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, Tarsus İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Burak Demirtaş, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ve Meclis Başkanı Hamit İzol, Okulun Genel Müdürü Şevket Ertem, Okulun Sahibi Tamer Güner ve çok sayıda öğrenci ile aile katıldı.

“Türk toplumu eğitimin ne kadar önemli olduğunun son derece bilincinde”


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 1980 yılında temelleri atılan okulun önemli bir eğitim kurumu olduğunu belirterek, “Bugün hem yeniden mevcut düzeni devralıp, daha geliştirilmiş bir şekilde eğitim hayatının devamına şahitlik edeceğiz, hem de bugün bu eğitim-öğretim yılında mezun olan çocuklarımızın bugününde beraber olacağız. Türk toplumu eğitimin ne kadar önemli olduğunun son derece bilincinde. Veliler dişinden tırnağından arttırıyor, yemiyor yediriyor, içmiyor içiriyor, kendi ihtiyaçlarını karşılamıyor, erteliyor ama çocuklarının eğitimine, öğretimine en güzel şekilde katkı vermeye çalışıyor” diye konuştu.

“Öğretmenlerimiz bizim gözümüzde ilahlaştırdığımız, kutsal değerlerdi”


Eğitimde öğretmenlerin önemiyle ilgili de konuşan Başkan Seçer, “Gelenekler süratle mutasyona uğruyor. Bizim Türk toplumunun geleneklerinde biz sokakta öğretmenizle karşılaştığımız zaman koştururduk. Karşı caddede ise gider elini öper, onun önünden kaçmazdık. İlkokuldan aklımda kalan anekdotlar, enstantaneler öğretmenlerimize dair, bayramlarda mutlaka evlerine gidip, ellerine öptüğümüz. Bizim gözümüzde ilahlaştırdığımız, kutsal değerlerdi o insanlar. Bugün bu noktalarda ülkemize hizmet edebiliyorsak, doğru bir insansak, değerli bir insansak, kâmil bir insansak, ülkemizi seven, ulusumuzu seven, insanlığı seven bir yaradılışa sahipsek ya da böyle uygulamalar içindeysek bizim o öğretmenlerimizden aldığımız eğitimden ve feyizden kaynaklanıyor. Mutlaka ailede, sokakta, mahallemizde aldığımız eğitim önelidir ama okulda aldığımız çok daha farklı” dedi.

 

 


Geri Dön