25 / 04 / 2024

Mersin'de Depremsellik ve Kentsel Yenileme Çalıştayı düzenlendi!

Mersin'de Depremsellik ve Kentsel Yenileme Çalıştayı düzenlendi!

Mersin Üniversitesi Bölgesel İzleme Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİAMER), Mersin Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir Belediyesi ve Mimarlar Odası Mersin Şubesi işbirliğiyle "Depremsellik ve Kentsel Yenileme Çalıştayı" düzenlendi.



Mersin Üniversitesi Bölgesel İzleme Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİAMER), Mersin Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir Belediyesi ve Mimarlar Odası Mersin Şubesi işbirliğiyle "Depremsellik ve Kentsel Yenileme Çalıştayı" düzenlendi. Mimarlar Odası Konferans Salonu'nda gerçekleşen çalıştayda, kentsel planlama konusu depremsellik yönüyle ele alındı. Yaptığı açılış konuşmasında, kentsel dönüşüm ile kentsel yenileme kavramlarına değinen BİAMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fikret Zorlu, kentsel planlama konusunda insan hayatına yönelik ne yapılması gerektiğine odaklanmak gerektiğini vurguladı. Gerçekleşen çalıştayda sırasıyla, Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hidayet Tağa tarafından 'Kentsel Planlamada Jeolojik Kökenli Riskler', Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda Öğr. Gör. Serkan Ekingen tarafından 'Mersin'in Yenişehir İlçesi İçin Jeoteknik Mikrobölgelendirme Çalışması', BİAMER'de görevli Uzm. Servet Karaca tarafından 'Yenişehir'de Kentsel Dinamikler', BİAMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fikret Zorlu ile BİAMER'de görevli Arş. Gör. Uğur Doğan tarafından 'Kentsel Yenileme Modelleri ve Yenişehir'de Risk Analizi' ve Mimar Sabri Konak tarafından 'Yenişehir'de Kentsel Yenileme Tasarım Yaklaşımları: Mimari Tasarım Stüdyosu Proje Çalışmaları' konularında bilgiler verildi.Öğleden sonraki oturumda ise çalıştayı düzenleyen kurumların değerlendirme toplantısı yapıldı.



Güney


Haber Hakimiyet'te şu şekilde yer aldı;


Mersin Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre; Mimarlar Odası Konferans Salonu'nda gerçekleşen çalıştayda, kentsel planlama konusu depremsellik yönüyle ele alındı. Açılış konuşmasında, kentsel dönüşüm ile kentsel yenileme kavramlarına değinen BİAMER Müdürü Yrd. Doç. 

Dr. Fikret Zorlu, çalışmaların insan hayatına odaklanarak yürütülmesi gerektiğini vurguladı. 

Çalıştayda Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hidayet Tağa 'Kentsel Planlamada Jeolojik Kökenli Riskler', Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'ndan Öğr. Gör. Serkan Ekingen 'Mersin'in Yenişehir İlçesi İçin Jeoteknik Mikrobölgelendirme Çalışması', BİAMER'den Servet Karaca 'Yenişehir'de Kentsel Dinamikler', BİAMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fikret Zorlu ile BİAMER Araştırma Görevlisi Uğur Doğan 'Kentsel Yenileme Modelleri ve Yenişehir'de Risk Analizi' ve Mimar Sabri Konak 'Yenişehir'de Kentsel Yenileme Tasarım Yaklaşımları: Mimari Tasarım Stüdyosu Proje Çalışmaları' konulu sunum yaptı. 

İkinci oturumda ise 'Yenişehir'de Kentsel Yenileme Yöntemi ve Sürecin Planlanması' konuşuldu.


Hakimiyet


Geri Dön