23 / 04 / 2024

Mersin'de inşaat sektöründen yerli ürünlere destek!

Mersin'de inşaat sektöründen yerli ürünlere destek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı döviz bozdurma çağrısına Mersin'deki inşaat sektöründe çalışanlardan destek geldi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı döviz bozdurma çağrısına Mersin'deki inşaat sektöründe çalışanlardan destek geldi.


Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Yönetim Kurulu Başkanı Nesim Ekinci, yaptığı yazılı açıklamada, temmuz ayında sokaklara dökülerek, birlik ve beraberlik ortamını bozmaya çalışanlara cevap veren Türkiye'nin, şimdi de dolara karşı bir seferberlik başlattığını belirtti.


Tüm kurumların bütün işlemlerinde doları ve avroyu terk ederek Türk lirasını kullanmaya geçtiğini ifade eden Ekinci, Mersin'in de inşaat sektörününde Türk lirası için kenetlendiğini kaydetti.


İşlerinde artık doları tercih etmediklerini aktaran Ekinci, şöyle devam etti: 


"Mal alımlarına ilişkin uygulamalarda öncelikli olarak Türkiye'de üretilen ürünleri tercih etmeye başladık. Ekonomideki dalgalanmalar yerli ürün kullanılarak aşılabilecek. Yerli ürün kullanımı hakkında oldukça hassasız. Yerli ürün kullanımında tüm sektör temsilcilerine 'Türkiye'de üretilen malı kullanınız' çağrısında bulunuyorum. Yarattığı katma değerle, istihdam büyüklüğüyle inşaat, Türkiye'nin lokomotif sektörü, hatta stratejik sektörü diyebiliriz. Sektörümüz aynı zamanda 250'den fazla kalemi, iş kolunu bünyesinde barındırıyor. İnşaat sektörümüzün bazı kalemlerinde kimi zaman yerli malzeme yerine ithal menşeli ürünler kullanılıyor. Buradan tüm sektör temsilcilerimize sesleniyorum, ekonomimizdeki bu dalgalanmaların önüne geçebilmek adına kalitesi bütün dünyaca tasdik edilen Türk menşeli inşaat malzemelerini kullanalım, kendi ekonomik katma değerlerimizi sağlayalım, sektör olarak 250 iş kalemiyle bu gücümüz mevcut."


Ekinci, dolar ve avrodaki artışa karşı Türk parasının değerlenmesi için yapılan hareketlerin, yerli üretim ürünlerinin kullanılmasıyla desteklenmesi gerektiğini, var olan ekonomik zorlukların, ancak yerli ürün kullanılması ile aşılabileceğini vurguladı.


Mersin Haber 


Geri Dön