28 / 03 / 2024

Mersin'de kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

Mersin'de kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

Cumhurbaşkanlığı tarafından Mersin'e bağlı Akdeniz İlçesinde bulunan Barış Mahallesi’nin riski alan ilan edilmesi üzerine Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, kentsel dönüşüm çalışmaları için kolları sıvadı.



Cumhurbaşkanlığı'nca , Mersin'in Akdeniz İlçesinde bulunan Barış Mahallesi'nin riskli alan ilan edilmesi üzerine ilçenin kentsel dönüşüme dâhil edildiğini belirten Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, "Kentsel dönüşüm projeleri, Mersin için kaçınılmazdır. Mersin'in değişimi, gelişimi ve daha da yaşanılabilir bir kent olmasının yolu kentsel dönüşümden geçiyor" dedi. 

Sabah'tan Bekir Coşkun'un haberine göre; Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Çay Mahallesi'nde devam eden Kentsel Dönüşüm Projesi ile Barış ve Bahçe mahallelerinde yakın zamanda başlayacak olan projeler hakkında değerlendirme yaptı. Cumhurbaşkanlığı'nın, Barış Mahallesi'ni riskli alan ilan ederek kentsel dönüşüme dâhil ettiğini söyleyen Başkan Gültak, mahalle sakinleri ile ikinci tur görüşmelerin başladığını söyledi.

Mersin de kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

'Çok rağbet var, sözleşmeler imzalanıyor' 

Mahalle sakinleri tarafından yoğun ilgi olduğunu ve birçok vatandaşın sözleşmeyi imzaladığını belirten Başkan Gültak, "İnsanlarımızın ekonomik durumlarını gözeterek,  TOKİ  yetkililerinin de duyarlılığı ve özverisi ile vatandaşlarımızın lehine sınırlarımızı zorladık. İçinde camisi, kültür merkezi ve kreşi olan, 400'ün üzerinde konutun yer alacağı güzel bir proje. İmzalar atıldıktan sonra Barış ve Bahçe'de dönüşüm gerçekleşmiş olacak. Mersin'i imar ve yerleşim açısından toparlayacak olan yöntem bu. Yerinde dönüşümü sağlayarak, şehrimizi daha yaşanılır bir hale getirmemiz gerekiyor" dedi.

Çay Mahallesi'nde gerçekleşen TOKİ konutları inşaatı hakkında da yorum yapan Başkan Mustafa Gültak, projenin, tahminen önümüzdeki Haziran ayı içinde, belirlenenden daha erken tarihte tamamlanabileceğini aktardı. TOKİ yetkililerinden randevu aldıklarını belirten Başkan Gültak, "Burası tamamen Çay sakinlerine münhasır olacak ve vatandaşlarımızın görüşlerini de elbette alacağız. Rağbet yüksek, sıkıntı olacağını sanmıyorum. 140 dönümlük bir arazi, 14 dönüm üzerinde park ve yeşil alanları olacak. Binalar 3 ve 5 katlı. Otoparkları,bodrumları ve diğer her türlü imkâna sahip olan bir yerleşim alanı. Camisi, 32 dükkânı ve iş merkezi olan bir alan. Bu hepimiz için tarihi bir fırsattır ve bu fırsatı kaçırmayalım" şeklinde  konuştu.

Mersin'de kentsel dönüşüm kararı!


Geri Dön