28 / 03 / 2024

Mersin'deki çöken binada 'skandal' ortaya çıktı!

Mersin'deki çöken binada 'skandal' ortaya çıktı!

Mersin'in merkez Toroslar ilçesinde gece saatlerinde kolonlarından ses gelmesiyle tahliye edilen 5 katlı bina çöktü. 2 katlı olarak inşa edilen binaya daha sonra üç kat eklendiği öğrenildi.



Mersin'in Mevlana Mahallesi 101067 Sokak'ta bulunan 5 katlı binada oturanlar akşam saatlerinde kolonlardan sesler gelmesi üzerine binayı tahliye edip, akrabalarının ve komşularının yanına gitti. Boşaltılan bina ise sabah erken saatlerde çöktü.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri her ihtimale karşın enkazda arama kurtarma çalışması başlattı. Aramalarda bina altında kalanın olmadığı belirlendi.

Binanın sadece birinci ve ikinci katının kullanıldığı öğrenildi. Bina sahibi Hasan Yakut, gazetecilere yaptığı açıklamada, yengesi ve oğlunun oturduğu binayı kendilerinin yaptığını söyledi.

Binanın normalde 2 katlı olduğunu sonradan üzerine 3 kat çıktıklarını söyleyen Yakut, şu ifadeleri kullandı: 

"Bina 5 kat oldu. Akşam binanın alt kolon demirlerinin dışarı çıktığını gördüm. Çocuklara binayı boşaltmalarını söyledim. Birlikte dışarı çıktık. Beyaz eşyaları da dışarı çıkardım. Çocuklarımız her birimiz bir yerde komşularda yattık. Sabah binanın oynamasını gördüm, bina olduğu yere çöktü. Yani 40 yıllık emeğim bir anda kül oldu gitti."

Mersin'de 5 katlı bina çöktü!


Geri Dön