29 / 03 / 2024

Mersin'e kent merkezi kazandırılmalı!

Mersin'e kent merkezi kazandırılmalı!

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği'nin düzenlediği 'Yurtdışı Teknik Gezisi'nde bu yıl rota Orta Avrupa ülkeleri oldu. MERYAP Başkanı Nesim Ekinci, "Mersin'e de bir kent merkezi kazandırılması gerekiyor" dedi.



Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği'nin düzenlediği 'Yurtdışı Teknik Gezisi'nde bu yıl rota Orta Avrupa ülkeleri oldu. Yönetim Kurulu ve üyelerinin katıldığı gezide Avusturya, Slovakya, Çek Cumhuriyeti ve Almanya'nın başkentleri ziyaret edilerek, incelemelerde bulunuldu. Yapılan teknik gezide kent meydanlarının ön plana çıktığını belirten MERYAP Yönetim Kurulu Başkanı Nesim Ekinci, "Mersin'e de bir kent merkezi kazandırılması gerekiyor. Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın bulunduğu alanın Mersin'e yapılacak bir kent meydanı için en uygun yer olduğu düşüncesindeyiz" diye konuştu.

 

Mersin inşaat sektörünün ve dernek üyelerinin gelişimini destekleyici faaliyetleri yürütmek ve sektörün uluslararası standartlarda sürdürülebilir büyümesine katkı sağlamak göreviyle çalışmalarını sürdüren Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP), profesyonel rehber eşliğinde yapılan kent turlarında Viyana, Bratislava, Prag ve Berlin başkentlerinde önemli değerlere sahip olan tarihi mekanlar ziyaret edilirken, kentlerde yapılan düzenlemeler de incelendi. 


Gezi boyunca en çok kent meydanlarından etkilendiklerini belirten MERYAP Yönetim Kurulu Başkanı Nesim Ekinci, Ortaçağ'ın tüm büyüsünü bugüne dek getirmeyi başarmış Prag eski kent meydanının, Berlin Duvarı'nın yıkılmasının ardından Avrupa'nın en çağdaş meydanlarından biri olan Alexanderplatz gibi alanların o şehirlerin ruhu olduğunu söyledi. 



Habertürk Güneyli


Geri Dön