24 / 04 / 2024

Mersin'in iki mahallesinde kentsel dönüşüm Eylül'de başlıyor!

Mersin'in iki mahallesinde kentsel dönüşüm Eylül'de başlıyor!

Mersin'in Akdeniz ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları için düğmeye basıldı. Barış ve Bahçe mahallelerinde Eylül ayı içerisinde yıkımlar başlayacak.



Mersin'e bağlı Akdeniz Belediyesi, ilçede iki mahalle için kentsel dönüşüm çalışmalarını başlatıyor. Anadolu Ajandı'nda yer alan haber göre; Eylül ayında proje için yıkımlar başlayacak. 

Açıklamada görüşlerini aktaran Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, proje kapsamında arsa alanı üzerinden hak sahiplerinin yüzde 87'siyle uzlaşma sağlandığını belirtti.

TOKİ'ye tapu devir işlemlerinin yüzde 45'inin bittiğini belirten Gültak, şunları söyledi: 

"Nakit anlaşma sağlanan vatandaşların tapu devir ve ev teslim işlemlerinin tamamlanmasına müteakip bedelleri, hak sahibi vatandaşların hesaplarına aktarılacak. Çay Mahallesi'nden başlayan Akdeniz'i değiştirme, dönüştürme ve geleceğe hazırlama mücadelemiz, Barış ve Bahçe mahalleleriyle sürecek. Vatandaşlarımızı hak ettikleri planlı, düzenli ve her yönüyle sağlıklı bir kent yaşamına kavuşturmak için çalışmaya aralıksız devam edeceğiz. Plansız ve çarpık yapılaşma, kentimizin acil çözüm bekleyen en önemli sorunudur. Bu konuda kentimiz kamuoyunun da desteğini ve katkılarını bekliyoruz."

Mersin in iki mahallesinde kentsel dönüşüm Eylül de başlıyor!

Proje hakkında

TOKİ tarafından, Bahçe ve Barış mahallelerinde 37 bin 533 metrekareyi kapsayan 1. etap kentsel dönüşüm projesi dahilinde 415 konut, 50 dükkan, kültür merkezi, birer cami, kreş ve ticaret merkezi gibi sosyal-kültürel donatı alanlarıyla beraber altyapı ve çevre düzenleme işleri yapılacak. Projenin devamında, Turgut Reis Mahallesi'nde de 500 konut yapılması amaçlanıyor. 

Mersin'deki kentsel dönüşüm projesinin kaba inşaatı tamamlandı!


Geri Dön