29 / 03 / 2024

Mesa 48 yılda 97 bin konut üretti!

Mesa 48 yılda 97 bin konut üretti!

Temelleri 1769 yılında Ankara'da atılan MESA, bugüne kadar yaklaşık 11 milyon metrekarelik alanda 97 bine yakın konuta imza attı. Mesa 2017 yılında toplam sekiz güncel proje geliştirdi.



2017 yılında toplam sekiz güncel projeye imza atan MESA’nın geniş bir yelpazeye hitap eden projeleri yaklaşık 6 milyar TL’lik bir değer oluşturacak. Bugün yaklaşık 3 bin olan istihdam rakamını da çok kısa bir vadede 5 binin üzerine çıkaracaklarını belirten MESA Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, “50'nci yılımızı da içeren 5 yıllık planlamamızda her sene daha güçlü, çeşitli ve daha büyük projelerle yatırımlarımızı yukarıya taşıyacağız” diyor.

 

Capital Dergisi'nin ekinde yer alan habere göre temelleri 1769 yılında bir grup idealist mimar ve mühendis tarafından Ankara'da atılan MESA, bugüne kadar yaklaşık 11 milyon metrekarelik alanda 97 bine yakın konuta imza attı. Başta  Ankara  ve İstanbul olmak üzere, Mersin, Eskişehir, Bodrum, Antalya ve  İzmir  gibi birçok şehirde projeler hayata geçiren şirket; Libya, Rusya, Azerbaycan, Kazakistan gibi ülkelere de taahhüt işleri üstlendi. Almanya, Polonya, Letonya, Kazakistan gibi ülkelerde ise projeler geliştirdi. MESA'nın halihazırda Polonya'nın başkenti Varşova'da süren bir konut projesi var. MESA, hem yurtiçinde hem de yurtdışındaki fırsatları takip etmeyi sürdürüyor.

 

2017 yılında sekiz güncel projeye imza attıklarını ve bu projelerden yaklaşık 6 milyar TLTİk değer oluşturacaklarını belirten MESA Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu ile hedeflerinden aldıkları ödüllere kadar pekçok konuyu konuştuk.

 

Kaç yıldır faaliyet gösteriyorsunuz?

 

MESA, 1969 yılında bir grup idealist mimar ve mühendis tarafından Ankara'da kuruldu. Yaklaşık 50 yıllık köklü bir geçmişimiz bulunuyor.

 

Şimdiye kadar toplam kaç konut ürettiniz?

 

MESA olarak bugüne kadar yaklaşık 11 milyon metrekarelik alanda 97 bine yakın konuta tavizsiz bir mükemmeliyetçilik yaklaşımı ile imza attık. Bugün kimi MESA konutlarında, 3'üncü nesiller yaşamlarını sürdürüyor. Yaptığımız birçok projede, ofis ya da ticari alanlar mevcut. Bugün için tam olarak hesaplamak pek mümkün değil, ancak bu büyüklüğü de rahatlıkla milyonlarla ifade edebiliriz.

 

Markanın ismi nereden geliyor?

 

MESA, Mesken Sanayii’nin kısaltılmışı olarak ortaya çıktı. Ama bugün artık özellikle konutta 'kalite' ve 'güven' ile anılan, 'yaşama değer katan' bir marka konumunda. Tavizsiz mükemmeliyetçilik, yüksek standartlar ve kalite, çağdaşlık, öncülük ve sürdürülebilirlik felsefemizin temelini oluşturuyor.

 

Müşterinize ne vaat ediyorsunuz?

 

Öncelikle müşterimiz iş ortağımızdır. MESA'nın her alandaki yüksek standartları, bugün sektöründe kalitenin ölçümlemesinde bir referans olarak kullanılıyor. Biz müşterilerimize MESA kalitesi ve güvencesini vaat ediyoruz. Bu sadece satışta değil, onlarca yıl sonrası için dahi birçok şeyi kapsıyor.

 

Marka konut almak müşteriler için ne ifade ediyor?

 

Öncelikle marka değeri ile bilinirliğin karıştırılmaması önemli. MESA marka değeri, 48,5 yılda attığımız her adımda, ürettiğimiz her metrekarede, gerçekleştirdiğimiz tüm faaliyetlerde elde edilen sonuçlarla oluşmuştur. Bu yöntemin dışında reklam gibi çalışmalarla elde edilen şeye en fazla 'bilinirlik' diyebiliriz. Bu yaklaşımla markalı konut almak, temelde çok önemli bir unsuru da barındırır. Müşteriler o markanın o güne kadar gerçekleştirdiği tüm işlerden yansıyan 'güvenceyi de beraberinde alır. Bu güvence, işin tesliminden, kalitesine kadar birçok şeyi kapsar. Müşteri en büyük farklılığı o işin ortağı olduğunu hissettiğinde yaşıyor.

 

Ürettiğiniz projelerin içine teknolojiyi nasıl yerleştiriyorsunuz?

 

Türkiye’de Etiler Sarıkonaklar projemiz ile akıllı konut üretimini gerçekleştirmiş ilk firmalardan biriyiz. Ancak müşterilerimizin akıllı konutlarda kullanmayacağı, istemediği unsurlara fazladan para ödemesine karşıyız. Projelerimizde başta güvenlik olmak üzere birçok teknolojiyi en gelişmiş hali ile standart olarak uyguluyoruz. Ancak istenildiği takdirde kurulumu yapılmak üzere konut içindeki bazı unsurlar için altyapıyı sunuyoruz. Akıllı konutlar pratik olarak uygulanabilirliği doğrultusunda gerçek oluyor diyebiliriz. Akıllı konut uygulamalarının konut sahipleri ve içinde yaşayanlar tarafından en pratik şekilde kullanılabilir olmasına önem veriyoruz ve bu doğrultuda projelerimizi geliştiriyoruz. Bizim projede ana hedefimiz düşük işletme gideri.

 


Sosyal medyada kaç kanaldan müşterilerinize ulaşıyorsunuz?

 

Günümüzün artık vazgeçilmezi olan sosyal medyayı tüm kanallarıyla aktif olarak kullanıyor, mevcut ve potansiyel müşterilerimize bu kanallarla dokunuyor, ulaşıyoruz. Teslim ettiğimiz yapılarda sık sık etkinlikler düzenliyoruz.

 

Ankara merkezli bir firmasınız ve İstanbul’da da önemli projeler gerçekleştiriyorsunuz. Markanızı Türkiye’de daha başka nerelere taşıyacaksınız?

 

Bugüne kadar başta Ankara ve İstanbul olmak üzere, Mersin, Eskişehir, Bodrum, Antalya ve İzmir gibi birçok ilimizde projeler hayata geçirdik. Son dönemde hayata geçirdiğimiz projelere baktığınızda İstanbul'un ağırlıklı olduğunu söyleyebiliriz. 2017 sona ermeden Ankara ve İstanbul’da toplamda 7 projenin daha lansmanını gerçekleştireceğiz. Tabii ki Türkiye'nin, MESA kalite ve güvencesine ihtiyaç duyulan her noktasında olmayı hedefliyoruz. Açıklayabildiğimiz planlamamızda, 2018 başında Bodrum'da başlayacağımız çok özel bir proje ve Antalya'da önemli bir proje için hazırlıklarımız bulunuyor.

 

Yurt dışına yatırım yapmayı düşünüyor musunuz? Nereler öncelikli olacak?

 

Bugüne kadar birçok ülkede (Libya, Rusya, Azerbaycan, Kazakistan) taahhüt işlerimiz oldu. Almanya, Polonya, Letonya, Kazakistan gibi ülkelerde ise projeler geliştirdik. Halihazırda Polonya'nın başkenti Varşova'da süren bir konut projemiz bulunuyor, en az iki projenin de hazırlıklarını sürdürüyoruz. Diğer bazı ülkelerdeki fırsatları da takip ediyoruz.

 

Yeni projeleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

 

Hali hazırda İstanbul'da Tema İstanbul projemizde konut satışları tamamlanmak üzere, burada Tema World ile birlikte yeni konut projemizin de hazırLıkları içindeyiz. Büyükçekmece'deki YeşilYaka projemizde de satışlarımız tamamlanmak üzere. Ankara'daki her iki projemizde de yaşam başladı. MESA Koza 66'da sınırlı sayıda konut satışımız devam ediyor. Park Mozaik'te de ikinci etaba başladık. Bu yıl lansmanını gerçekleştirdiğimiz ve yoğun ilgi gören MESA KOZ, toplam 280 rezidans/apart ünitesinden oluşuyor. Otel mantığı ile işletilecek olan apart ünitelerden oluşan MESA KOZ, şirketimiz için bu konsept ile inşa edilen ilk projemiz konumunda. Ankara Eryaman’daki projemiz MESA Göksu, 1.876 konuttan oluşuyor. Yıl bitmeden lansmanını gerçekleştireceğimiz bu projemizin yapımı ve satış çalışmaları başladı. Ankara'da Mozaik projemizde ise ikinci etap hazırlıklarını yapıyoruz.

 

İstanbul’da hangi projeleriniz var?

 

Büyükçekmece’deki YeşilYaka projemizin elde ettiği büyük başarı ile planlamalarımızı öne çekerek komşu
parselinde YeşilYaka Su projemizi hayata geçireceğiz. YeşilYaka Su projemiz 625 bin metrekareyi aşkın bir alanda, yine doğayla, yeşille, suyla iç içe 473 adet müstakil villadan oluşacak. Beykoz'da lansman hazırlıklarını sürdürdüğümüz iki proje bulunuyor, ilki boğaz, orman ve panoramik kent manzarası ile benzersiz bir noktada yer alan butik bir proje. 80 daireden oluşuyor.

 

Beykoz'daki diğer projemiz de ormana komşu, kentin içinde doğayla bütünleşmiş bir proje ve 219 konuttan oluşuyor. Maltepe’de de iki projeye imza atacağız; MESA Gökada ve MESA Cadde. E-5'in üst tarafında yer alan MESA Gökada alt katlarından itibaren deniz manzarasına hakim 273 konuttan oluşan bir proje. Maltepe'de Bağdat Caddesi üzerinde yükselecek MESA Cadde ise 253 konut ve 15.000 metrekare kiralanabilir alanlı bir butik AVM'den oluşuyor.

 

Bodrum'da da projeniz olacağını biliyoruz...

 

Bodrum'daki projemiz de villa, rezidans daireler ve butik bir otelden oluşan çok özel bir proje. Eşsiz doğası ve kendine özel sahili ve arazinin her noktasından deniz manzarasına hakim bir arazi üzerinde gerçekleştirilecek. Daha önce de belirttiğimiz gibi burada doğal dokuyu bozmamak için çok özenli çalışıyoruz. Bu nedenle gecikmek pahasına da olsa her yeni ve doğru fikirde sil baştan çalışıyoruz. Bu projemizin lansmanını da 2018 başında gerçekleştireceğiz.

 

Mesa Bodrum ön talep topluyor! Yeni Proje!

 

Beş yıllık yatırım planlarınız neler?

 

MESA olarak, 48.5 yıldır olduğu gibi bugün de, ülkemize olan inancımız ve markamıza olan güvenimizle çok daha güçlü adımlarla yolumuza devam ediyoruz.

 

2017 yılında, 800 bin metrekareyi aşkın inşaat alanına sahip, tamamına yakını konuttan oluşan toplam k bin 300 bağımsız bölümü içeren toplam 8 güncel projeye imza attık. Tabanda yakLaşık 3.000 TL, tavanda ise 22.000 TL aralığında değişen ortalama metrekare fiyatları ile oldukça geniş bir yelpazeye hitap eden bu projelerimiz yaklaşık 6 milyar liralık bir değer oluşturacak. Hali hazırda yaklaşık 3 bin olan sağladığımız istihdam rakamını ise çok kısa bir vadede 5 bin ve üzerine çıkaracağız. 50’nci yılımızı da içeren 5 yıllık planlamamızda, her sene daha güçlü, çeşitli ve daha büyük projelerle yatırımlarımızı yukarıya taşıyacağız.

 

Hedefleriniz neler?

 

Konutlarımızda A’üncü nesillerin yaşamlarını sürmesine hazırlandığımız bu dönemde öncelikli hedefimiz, MESA'yı ikinci 50 yılı ve sonrasına da daha güçlü bir şekilde sürdürmek olacak.

 

Aldığınız ödüller neler?

 

MESA bugüne kadar projeleri ile birçok ödüle layık görüldü. Son dönemde aldığımız bazı ödüller ise ortak girişim gurubu ile imza attığımız Tema İSTANBUL ile gelmişti. 2015 yılında Sign Of The City Avvards'da "En iyi Karma Proje”, Satış Ofisi ve Peyzaj Düzenlemesi ile Avrupa'nın en prestijli yarışmalarından International Property Avvards'da "Ticari Yapılar için Peyzaj Tasarımı" kategorisinde 5 yıldızla "Highly Commended” ödülü aldık. Bununla birlikte çok yeni iki ödülümüz de var. MESA KOZA 66 projemiz ile kazandığımız "European Property Avvards" ödülünü 26 Ekim'de Londra'da düzenlenecek ödül töreninde teslim alacağız. Mimar Murat Kader'in tasarladığı Maltepe'de Bağdat Caddesi üzerinde hayata geçireceğimiz MESA Cadde projesi ile de "Architecture Multiple Residence for Turkey" ödülünü aldık.

 


MARKAYI FARKLI KILAN BEŞ ÖZELLİK

 


1- RASYONEL FİYATLAMA

MESA, yüksek standartlarda üretim yapmasına karşın, bunu rasyonel bir fiyatlama ile sunar. Birçok projemiz zaman içinde çok değer kazanmış, prim rekorları kırmıştır. Dolayısıyla MESA müşterisi hem yaşamda hem de yatırımda kazanır.

 

2- MÜKEMMELİYETÇİLİK YAKLAŞIMI

Tavizsiz bir mükemmeliyetçilik yaklaşımı ile kaliteli üretim standartları, 48,5 yıldır hiç değişmedi. Bu sadece kullanılan malzemede değil, başta uygulama olmak üzere üretimin her aşamasında geçerlidir.

 

3- YARIM ASIRLIK TECRÜBE

Bir MESA konutu ya da ofisinin her santimetrekaresi, yaşama ya da iş hayatına dahil edilebilir. Yarım asra yakın tecrübemiz ile her projemizde tüm detaylar henüz hazırlık aşamasında düşünülür ve çözümlenir.

 

4- ZAMANINDA TESLİM

MESA şartlar ne olursa olsun verdiği sözü tutar, projelerini zamanında teslim eder (keza birçok projesini de erken teslim etmiştir). MESA güvenilirdir. Projelerinde eksik olmaz, ancak güzel sürprizlerle karşılaşabilirsiniz.

 

5- BİRÇOK İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ

MESA çağdaş ve yenilikçi bir yaklaşımla, Türkiye inşaat sektörüne yaklaşık 50 yıldır öncülük etmekte. Yaşamı çevresiyle birlikte tasarlayan çağdaş siteleri, kurumsal site yönetimi gibi kavramları Türkiye’ye ilk getiren marka olmuş, Bahçeşehir gibi uydu kentler kurmuş, projeleri ile birçok semte isimlerini vermiş. Bugün hem teknoloji hem de pazar payı olarak küresel arenada lideri olduğu Tünel Kalıp Sistemi’ni Türkiye’ye ilk kez getiren ve üreten marka olarak, bir zamanlar en fazla birkaç yüz ile ifade edilen büyük site kavramını, bugün binlere, hatta onbinlere taşımış. Türkiye inşaat sektörüne, hızlı, ekonomik, sağlam ve standart üretim imkanı sağlamıştır.

 


Geri Dön