16 / 04 / 2024

Mesa Ankara'ya 1 milyar yatıracak!

Mesa Ankara'ya 1 milyar yatıracak!

Mesa Mesken, Ankara Yaşamkent'te 800, Gaziosmanpaşa'da da 200 milyonluk iki yeni projeyi hayata geçirecek. Şirketin patronu Erhan Boysanoğlu, "Herkes kendine uygun bir konut bulacak" dedi



İstanbul ve Ankara'da önemli projelere imza atan Mesa, Ankara'da yaklaşık 1 milyar liralık iki yeni projeyi hayata geçiriyor. Tepe İnşaat'la birlikte  Ankara  Yaşamkent'te geliştirdiği projesi Park Mozaik'i satışa çıkaran Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, iki grubun da 'kültürlerinin ortak' olduğunu vurgulayarak, "Projede de bunun yeni bir adımını attık" dedi. Mozaik isminin projede farklı seçenekleri bir araya getirdiğini belirten Boysanoğlu, "Bölgenin en büyük ölçekli projesi olan Park Mozaik'te dikey ve yatay bina, bahçeli ve dubleks konut gibi pek çok seçenek sunduk. Herkes kendine uygun bir konut bulabilecek" diye konuştu. Park Mozaik'in yatırım açısından önemli fırsatlar sunduğunu belirten Tepe İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Gürgenci de projede ilk etap satışlarının yarısının lansmandan önce satıldığını söyledi. Gürgenci, "Burası çok prim alacak bir alan. 2+1'den 5+1'e kadar seçenekler var" dedi. 


885 KONUT YAPILACAK 


13 yatay ve dikey binadan oluşacak 885 konutun yer aldığı projede konut fiyatları 470 bin ila 1 milyon 133 bin lira arasında değişiyor. 800 milyon TL proje bedeli olan Park Mozaik'te dikey bloklarda metrekare fiyatları 3 bin 850, yatayda 3 bin 190 lira olarak belirlendi. Projede, 41 bin metrekare peyzaj, 2 bin metrekare de sosyal alan yer alıyor. Ayrıca eğlence alanı, amfi tiyatronun yer aldığı yaşam meydanı, piknik ve şenlik alanları da bulunuyor. 3 etap halinde teslim edilmesi planlanan projenin ilk etabında yaşam 2016 Aralık'ta başlayacak. 


BAHÇEŞEHİR ASKIDA 


Öte yandan Bahçeşehir'de Nurol İnşaat'la birlikte konut projeleri geliştiren Mesa, bu projesini askıya aldı. Bahçeşehir'e 4 bin konutluk  Kiptaş  Vaditepe'nin gelmesiyle bölgede yoğunluğun arttığını belirten Boysanoğlu, "170-180 bin metrekare arsamız var ama yoğunluk nedeniyle çalışmalarımızı durdurduk" dedi. İnşaat maliyetlerinin kur etkisiyle arttığına da dikkat çeken Boysanoğlu, şunları anlattı: "Kur hazirandan sonra ev fiyatlarını artıracak. Arazi bedelleri de çok yüksek. Arsa sahipleri geri adım atmazsa fiyatların artması kaçınılmaz." 


FRANSA'DAN ALDI 40 ÜLKEYE SATIYOR


Türkiye'de ilk kalıp tünel sistemini üreten Mesa, Ankara'da 135 bin metrekarelik tesiste faaliyet gösteriyor. 40 ülkeye ihracat yapan Mesa, geçen yıl 65 milyon dolar ciroya ulaştı. Boysanoğlu, "Fransızlardan aldığımız sistemi şimdi 40 ülkeye satıyoruz. Dünyada 4-5 firmanın yaptığı tırmanır kalıp sistemi üretimine başladık. Gökdelen gibi yüksek binalar için vazgeçilmez bir sistem. Rusya'dan Birleşik Arap Emirlikleri'ne kadar birçok ülke bu sistemi bizden almaya başladı" dedi.


170 MİLYONLUK BUTİK PROJE


Mesa, Ankara'da ikinci projesi Koza 66'yı Gaziosmanpaşa Koza Sokak'ta hayata geçiriyor. Daha önce bu sokakta yaptıkları projeyle 'gecekondudan çağdaş konuta' geçişin ilk örneklerinden birine imza attıklarını belirten Mesa Holding Genel Müdürü Can Aynagöz, "Nitelikli ve elit bir yaşamın sürdüğü bölgeye yeni projemizle döndük. Geçen yıl İller Bankası'ndan hasılat paylaşımı ihalesiyle aldığımız bir arsaydı" dedi. Mesa Mesken Genel Müdür Yardımcısı Aslı Tokatlı da projeyle ilgili şu bilgileri verdi: "Toplam yatırım değeri 170 milyon TL olan projede bir kule iki de yatay bina yer alıyor. Dikey blokta 156 konut bulunurken, yatayda 50 daire yer alacak. Yüzde 30'u satılan projede ortalama metrekare fiyatları 5 bin 586 liradan başlıyor. Konut fiyatları ise 473 bin ile 1 milyon 980 bin lira arasında değişiyor." 


Seda Tabak / Sabah




Geri Dön