26 / 04 / 2024

Mesleki Yeterlilik Sınavları yeniden başlıyor!

Mesleki Yeterlilik Sınavları yeniden başlıyor!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, COVID-19 pandemisi sonucunda 16 Mart tarihinde durdurulan Mesleki Yeterlilik Sınavlarının, bugün itibariyle yeniden başladığını duyurdu. 



Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, çalışma hayatının ihtiyaç duyduğu meslek standartlarının belirlendiğini, nitelikli ve belgeli iş gücünü tesis etme çalışmaların sürdüğünü açıkladı. 

Hürriyet'te yer alan habere göre; nitelikli ve belgeli işgücüne önem verdiklerini, bu kapsamda MYK aracılığı ile 19 sektör ve 326 meslekte belgelendirmek yapmak amacıyla 217 kuruluşun yetkilendirildiğinden bahseden Bakan Selçuk, “Tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde, yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarınca yapılan sınavlarda başarılı olan vatandaşlarımıza Mesleki Yeterlilik Belgesi vermeyi sürdürüyoruz” diye konuştu.

Bakan Selçuk, sınavların MYK’nın hazırlanan rehber kapsamında İSG ve hijyen kuralları kapsamında düzenleneceğini açıkladı. Bakan Selçuk yapılacak sınavlarla ilgili, “ Sınav alanında görevli ve adaylardan hariç kimse bulunmayacak. Sınav merkezi koronavirüs nedeniyle sosyal mesafeye uygun olarak dizayn edilecek. Buna ek olarak sınavlarımız kamera kaydı ile izlenecek ve tedbirlere uyulup uyulmadığı kontrol edilecek” bilgisini yayınladı. 

Selçuk, güvenli iş ortamının oluşturulması, üretimde verimliliğin ve kayıtlı istihdamın sağlanması için yürürlüğe giren Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluğu altında 226 meslek içerisinden bu zamana kadar 143’ünde zorunluluk fiili olarak uygulanmaya alındı.

Mesleki Yeterlilik Kurumu Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirilen Mesleklere İlişkin Tebliğ!


Geri Dön