24 / 04 / 2024

Mesut Sancak: Üç yeni projeye başlıyoruz!

Mesut Sancak: Üç yeni projeye başlıyoruz!

Kısa süre içerisinde üç ayrı projeye başlayacaklarını söyleyen Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Sancak, "2020 için şu andaki görüşmelerimiz hariç 3 projemiz var. Arsalar hazır, hatta iki tanesinin görselleri bile hazır" dedi...



Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Folkart tarafından hayata geçirilen projelerin anlatıldığı basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi.

"5 projemizde inşaat sürüyor"

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Sancak, şu anda inşaat halinde 5 projelerinin bulunduğunu, Folkart Vega'nın en son çıkan proje olduğunu, 8 ay önce tanıtımını yaptıklarını ifade ederek, inşaatın gelecek günlerde yükselmeye başlayacağını, Folkart Vega'da yüzde 40 satış oranına ulaştıklarını belirtti.

Sancak, yatırımlara bundan önceki gibi bundan sonra da devam edeceklerini dile getirerek, son 2 ayda faizlerin düşmesi ve otoyolun açılmasıyla satışı süren projelerde önemli ciro artışı sağladıklarını anlattı.

Sancak, dövizle borçlanan bazı gayrimenkul şirketlerinin ekonomik dalgalanmada sıkıntı yaşadığını söyledi. Sancak, dövizle borçlanmanın bir hata olduğunu, böyle zamanlarda sağlam iş yapan ve öz sermayesi güçlü olanların ayakta kaldığını belirtti. 

Folkart'ın 2017 yılında ciro bazında Türkiye'de en çok gayrimenkul satan 4. firma olduğunu anımsatarak, 2018 yılı sonuçları açıklandığında 1-2 basamak daha yükselebileceklerini, 2019 yılında ise ilk sıraya yerleşebileceklerini söyledi. 

Sancak, bugüne kadar İzmir'de 6 milyar liralık yatırım değerine sahip projelere imza attıklarını belirterek, şirketin yatırımcısına sağladığı yüksek kazançtan bahsetti.

Sancak, daha önce kısa sürede teslim ettikleri projelere değindi ve şu bilgileri verdi:

"Folkart Incity tanıtımına Mayıs 2017'de start verdik, kasım sonu teslimlere başlıyoruz. Yatırımcılarımız yüksek kar elde ediyor. Folkart Life Bornova'da lansman fiyatlarıyla bugünkü değer arasında yüzde 88 ila yüzde 107'lik bir artış söz konusu. Folkart Time'de bu oran yüzde 74 ila yüzde 99 arasında. Incity'de ise daha şimdiden yüzde 43 ila yüzde 92 arasında değişiyor."

Mesut Sancak: Üç yeni projeye başlıyoruz!

"Üç yeni projeye başlıyoruz"

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Mesut Sancak, İzmir'in gelecek 10 yılda Türkiye'nin en büyük ikinci şehri olacağını ifade etti ve kendilerinin de projeleri hayata geçirmeye devam edeceğini söyledi.

Gaziemir'de bin konutluk yeni bir proje hayata geçireceklerini söyleyen Sancak, İstanbul Hadımköy'de 600 dönümlük arazi üzerine 330 villa yapacaklarını belirtti.

Mesut Sancak, kısa süre içerisinde üç ayrı projeye başlayacaklarını söyledi. Sancak, "2020 için şu andaki görüşmelerimiz hariç 3 projemiz var. Arsalar hazır, hatta iki tanesinin görselleri bile hazır. Bunlardan bir tanesi Gaziemir'de. Alaçatı Reisdere bölgesinde villa projemiz var. 160 villalık projemize önümüzdeki yıl başlamayı hedefliyoruz. Çeşme Ardıç bölgesinde de yeni bir projeye başlıyoruz" dedi.

Gayrimenkul üretimini yurt dışına taşıyacaklarını belirten Sancak, Almanya'da hızlıca organize olup, Köln veya Berlin'de konut üretmeyi hedeflediklerini, ayrıca buradaki yatırımcılara Türkiye'deki projelerinden de satış yapacaklarını söyledi. 

Otoyolun açılması  İzmir  konut sektörünü yüzde 40 hareketlendirdi!


Geri Dön