19 / 04 / 2024

Metaverse'teki 80 bin arazinin 20 bini Türklerin!

Metaverse'teki 80 bin arazinin 20 bini Türklerin!

"İleride buralar değerlenir" mantığı Türklerin, Metaverse'teki arsalara akın etmesine neden oldu. Metaverse'te 80 bin arazi satıldıysa, 20 bininin Türkler tarafından alındığı belirtildi...



Dünyanın sanal haritasından arsaların satışa çıkarıldığı ortamlara en büyük ilginin Türk internet kullanıcılarından gösterdiği belirtildi. Anadolu Ajansı'ndan Güç Gönel Sağıroğlu'nun haberine göre; internetin ortaya çıktığı ilk zamanlar, kullanıcıların yalnızca "okuyucu" olduğu Web 1.0 ve artık birer "paylaşımcı" olarak bulunduğu Web 2.0 kavramlarından sonra beklentiler kullanıcıların bir sonraki versiyon olan Web 3.0'a geçiş yapmalarına yönelmesine neden oldu. Kendisinden öncekilerin tersine tek merkezden yönetilmeyen, bir hacker saldırısına maruz kalmayacak kadar güvenli bir ortam yaratması planlanan Web 3.0 ise beraberinde "metaverse" kavramını ortaya çıkardı.

Metaverse teki 80 bin arazinin 20 bini Türklerin!

"Meta" yani "öte" ve İngilizcedeki "universe" yani "evren" kelimelerinden meydana gelen metaverse, sanal ve gerçek dünyanın bir araya geldiği bir ortamı kullanıcılara sağlıyor. Bu ortamları tasarlayanlar, kendi evrenlerinden arsa satışı da gerçekleştiriyor. Birden fazla platform aracılığıyla yapılan arsa satışlarında alıcıların büyük çoğunluğunu ise Türklerden meydana geliyor. 

 


Geri Dön