26 / 04 / 2024

Metaverse'teki 80 bin arazinin 20 bini Türklerin!

Metaverse'teki 80 bin arazinin 20 bini Türklerin!

"İleride buralar değerlenir" mantığı Türklerin, Metaverse'teki arsalara akın etmesine neden oldu. Metaverse'te 80 bin arazi satıldıysa, 20 bininin Türkler tarafından alındığı belirtildi...



- "Sanal arsa meselesi bir çılgınlık haline geldi"

Bilişim Hukuku Uzmanı Avukat Murat Keçeciler, konuyla ilgili açıklamasında, metaverse konusunda internetin ilk yaygınlaşmaya başladığı günlere benzer, "kuralsız" bir dönem yaşandığını vurguladı. 

Sanal dünyada arsa satışı gerçekleştirilen platformlara Türkiye'den büyük talep olduğuna dikkat çeken Keçeciler, bu platformlarda dünya haritasının parsel parsel satıldığını belirtti. 

Bu satışlarda işin en kritik yönünün, aynı arsanın birden fazla platformda satışa çıkarılmasına olduğunun altını çizen Keçeciler, "Siz o noktayı satın aldığınızda diğer platformda o nokta başka birisi tarafından satın alınmış olabilir. Bunun önüne geçmeniz mümkün değil. Bunların her biri ayrı ayrı evrenler. Birinci evrende bir gayrimenkulün sahibi olmanız ikinci evrende de o gayrimenkulün sahibi olmanızı gerektirecek bir durum değil." açıklamasında bulundu. 

Metaverse teki 80 bin arazinin 20 bini Türklerin!

- Mantık "İleride buralar değerlenir"

Bu arsaların uzun vadede bir işe yarayıp yaramayacağının ayrı bir tartışma konusu olduğuna dikkat çeken Keçeciler, şunları kaydetti:

"İlginç bir şekilde sanal ortamlardaki arazi satışlarında bir numara Türkiye. En fazla arazi satın alanlar bizleriz. En fazla arazinin satıldığı ülke konumu da yine biziz. Örneğin geçen hafta OVR'de toplamda 80 bin arazi satışı yapılmışsa bunun 20 binini biz Türkler almışız. Buradaki temel motivasyon nedir, burada arazi alanların ana gayeleri nedir, açıkçası bir nevi 'İleride buralar değerlenir şimdiden yatırım yapayım.' gibi bir mantık olabilir ama bu ne kadar sağlıklı işleyecek onu kestirmek, onunla ilgili bir öngörü ortaya koymak mümkün değil."

Sanal arsa meselesinin son zamanlarda "çılgınlık" haline geldiğine de vurgu yapan Murat Keçeciler, sanal alemde arsa alacaklara, eğer teknolojiye yatkınlığı olan bir girişimci değillerse bunu bir yatırım aracı olarak görmemelerini tavsiye etti.


Geri Dön